*Nettavisen* Sport.

Motorsportlegenden Stirling Moss er død

 

Motorsportlegenden Stirling Moss døde 1. påskedag, 90 år gammel. Foto: Luca Bruno / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Stirling Moss, kjent som den beste racerføreren som aldri ble verdensmester, døde søndag etter lang tids sykdom. Han ble 90 år gammel.

12.04.20 14:08

Det skriver flere britiske og internasjonale medier.

Moss ble verdenskjent som formel 1-fører, men han drev også med andre bilsporter, blant dem rally- og langdistanseløp. Ifølge briten selv, kjørte han i alt 529 løp på toppnivå i ulike motorsportklasser.

Han klarte aldri å vinne VM-sammendraget i formel 1, men endte på 2.-plass hele fire ganger i årene 1955-1958.

I de påfølgende tre sesongene endte han på 3.-plass totalt, og deretter parkerte han formel 1-bilen for godt.

Stirling Moss ble tatt opp i motorsportens Hall of Fame i 1990. Det er uenighet om hvor mange løp han vant totalt, men det er i hvert fall sikkert at han tok 16 formel 1-seirer. I 2000 ble Moss utnevnt til ridder i Storbritannia for sine prestasjoner innen motorsporten.

Hylles

I løpet av 1. påskedag har det strømmet inn med kondolanser og hyllester av Moss etter nyheten om hans bortgang. Hans tidligere lag, Mercedes, beskriver ham som et ikon.

– Idag har sportsverdenen mistet ikke bare et ikon og en legende, men en gentleman. Laget og Mercedes-familien har mistet en kjær venn. Sir Stirling, vi vil savne deg, skriver laget.

Den danske formel 1-stjernen Kevin Magnussen, som kjører for Haas-laget, sørger over at et av hans store forbilder har gått bort.

– Det er på alle måter en utrolig mann som døde i dag. I mine øyne er Sir Stirling Moss definisjonen på en sann racer og en fantastisk person som jeg var heldig å få æren av å kjenne. Stirling vil for evig være en av motorsportens største legender, sier Magnussen til avisen B.T.

Syk i over tre år

Moss etterlater seg sin kone, Susie Moss. Hun sier følgende til avisen Daily Mail :

– Han ble sliten på slutten. Han bare lukket de vakre øyne sine, og det var det.

Moss hadde vært syk siden han pådro seg en brystinfeksjon på reise i Singapore like før jul i 2016. Det er ingen indikasjoner på at bortgangen hans skyldtes koronavirus.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag