Djokovic og Ruud møtes i første runde. De to har bare møttes én gang før, men likevel vet verdenseneren at han vil få tøff kamp av Ruud mandag.

– Casper en av de mest hardtarbeidende på touren. Han fortjener å være her, for han har vært en av de mest stabile spillerne i år, sier Djokovic på pressekonferansen foran turneringen.

Ruud har vunnet hele fem titler på ATP-touren i år, og det imponerer verdenseneren.

– Han fortjener å være her. Han har hatt et imponerende år, og han har vunnet mye, fortsetter serberen.

Djokovic har også hatt et sterkt år der han har vunnet hele tre av fire Grand Slam-titler. Han vant også prestisjetunge Paris Masters så sent som sist helg.

Hardcourt-løft

Djokovic nevner at Ruud er en god grusspiller, men mener at nordmannen har løftet seg stort på hardcourt-underlaget denne sesongen.

– Han har hatt mest suksess på grus, men han er blitt mye bedre på hardcourt på hvordan han beveger seg og hvordan han slår ballen, sier Djokovic.

I gruppe med Ruud og Djokovic er greske Stefanos Tsitsipas og russiske Andrej Rublev. Også Tsitsipas har latt seg imponere av Ruuds sesong. Han nevner i likhet med Djokovic løftet Ruud har fått på hardcourten.

– Casper har hatt en rekordsesong i år og har fått masse poeng. Han har fått mange poeng på grus, men har startet å gjøre det bra på hardcourt også, sier Tsitsipas.

– Dobbelt så tøft

Verdensfemmer Rublev er full av lovord om Ruud og venter et knalltøft møte med nordmannen i Torino.

– Jeg har alltid hatt tøffe kamper mot Casper, og noen ganger har han vært skikkelig nær å slå meg. Og nå er han blitt mye bedre, sier russeren og legger til:

– Han er blitt mye bedre siden sist vi møttes i Monte Carlo i april. At han er her i finalen, beviser at det er sant. Det blir lange, tøffe ballvekslinger og en fysisk kamp. Det kommer til å bli dobbelt så tøft som sist.

Djokovic mener at Ruud viser stor dedikasjon til sporten og tror nordmannen ikke vil spare på kruttet i oppgjøret.

– Han dedikerer seg til sporten. Han har ikke så mye å tape siden det er hans første gang, og han ønsker nok å starte med seier, så han vil gi sitt ytterste, sier han og legger til:

– Jeg er klar.

(©NTB)