Gå til sidens hovedinnhold

Møtt med flengende kritikk

Avram Grant ble møtt av flere kritiske spørsmål på sin første pressekonferanse som Chelsea-manager.

Det skulle dreie som om søndagens storkamp mellom Manchester United og Chelsea i Premier League.

LES: Historien om Chelseas nye manager

Men oppgjøret mellom de to gigantene i Premier League havnet helt i skyggen av José Mourinhos sjokkerende avgang som Chelsea-manager tidligere denne uken.

Chelseas nye manager, Avram Grant, ble pepret med kritiske spørsmål.

- Jeg tar avgjørelsene på egen hånd. Det har jeg gjort i hele min fotballkarriere. Jeg tar skylden hvis vi taper, og hvis vi vinner er jeg også en del av det, sa Avram Grant på pressekonferansen.

- Står ikke bak laguttaket
For hele pressekorpset ville nemlig vite om det nå var klubbeier Roman Abramotivsj som bestemte laguttaket etter ansettelsen av sin gode venn.

- Roman Abramovitsj står ikke bak viktige ansettelser, selv noen skulle være hans venner, fastlo Chelsea-direktør Bruce Buck.

Han hevdet samtidig at ansettelsen av Grant er permanent og en langsiktig løsning.

- Han ba om forsikring om at han var sin egen herre og i ledelse for laget. Både jeg, Peter (Kenyon), Eugene (Tenenbaum, direktør) og Roman Abramovitsj var der, og alle var hundre prosent enige om det, mente Buck.

Det har lenge vært kjent at Roman Abramotivsj var svært misfornøyd med Chelseas defensive spillestil.

Attraktiv fotball
Avram Grant gikk langt i å antyde at han står for en mer underholdende fotball - selv om han i hjemlandet Israel ble beskyldt for å spille «skyttergravfotball».

- Jeg har stor respekt for det José Mourinho har gjort tidligere. Jeg ønsker å følge opp denne suksessen, men gjøre mine egne ting. Fotball dreier seg også om underholdning. Vi må vinne kamper, men vi må også spille positiv fotball, sa Grant.

Chelseas administrerende direktør Peter Kenyon forsøkte etter beste evne å benekte at det iskalde forholdet mellom Abramovitsj og Mourinho var årsaken til at Mourinho forsvant fra Stamford Brigde.

- Det var aldri slik at Roman kunne hente spillere til Chelsea uten at manageren godkjente overgangene. Og det var heller aldri tilfellet at ledelsen ga instrukser til manageren om å bruke enkelte spillere i startoppstillingen, hevder Kenyon.

- Mourinhos avgjørelse
En av grunnene til det etter hvert kjølige forholdet mellom Abramovitsj og Mourinho var at klubbeierens kompis Andrej Sjevtsjenko slet med å få spilletid.

Men også dette ble bestemt avvist av Kenyon.

- Sjevtsjenko ble hentet til Chelsea med støtte både fra klubbeieren, styret og ikke minst manageren selv, sa han.

Chelsea-direktøren vil ifølge BBC Sports i løpet av kort tid tilby Avram Grant en langtidskontrakt som manager på Stamford Brigde.

- Støtter vår visjon
Og han er klar over at israeleren får det tøft med å kopiere Mourinhos triumfer med blåtrøyene.

- Det er veldig viktig med tanke på forholdet mellom en manager og eierne at de er gjensidig enige om klubbens visjoner, strategi og omdømme til klubben. Avram Grants visjoner er helt på bølgelengde med våre, og vi mener han er rett mann til å lede klubben ytterligere skritt fremover, slo Kenyon fast.

Avram Grants første store test som Chelsea-manager kommer i søndagens storkamp mot Manchester United. Men den kampen ble det altså snakket lite om under pressekonferansen på Stamford Bridge fredag kveld.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre