Gå til sidens hovedinnhold

Mount på scoringslisten da Chelsea tok ett poeng mot Leicester

Mason Mount beviste mot Leicester hvorfor manager Frank Lampard har klokketro på ham.

CHELSEA - LEICESTER 1-1:

Mount spilte under Lampard i Derby forrige sesong, og sistnevnte tok med seg 20-åringen da han tok over managerjobben i Chelsea før denne sesongen.

Den offensive midtbanespilleren har fått mye tillit av Lampard i sesonginnledningen, og søndag viste han seg tilliten verdig.

Chelsea-stjernen snappet først ballen fra en uoppmerksom Wilfred Ndidi før pause, før han satte fart mot mål.

Leicester-spilleren forsøkte å takle Mount på vei igjennom, men Chelsea spilleren maktet på imponerende vis å holde seg på beina, før han satte ballen i mål med overkroppen liggende nærmest horisontalt.

Prestasjonen imponerte TV 2-ekspert Brede Hangeland stort.

- Selv om han blir taklet og hektet, makter han å holde seg på føttene og varte opp med den avslutningen. Det er rett og slett så dypt imponerende, fysisk sett av 20-åringen. At han gjenkjenner situasjonen, robber ballen, holder seg beina og bøyer ballen i det hjørnet, sa Hangeland før han fortsatte.

- Schmeichel forventer jo kun skudd rett på eller til venstre, men at han klarer det (å skyte motsatt) er rett og slett en fysisk prestasjon på øverste nivå, nesten imot de fysiske lovene.

Ndidi skulle imidlertid få sin revansje etter balltapet i forkant av 0-1-scoringen, for etter pause steg midtbanespilleren til værs og headet inn 1-1.

Dermed ble det kun ett poeng på Frank Lampard og hans Chelsea.

- Vi hadde en fantastisk start, og kunne ledet gå med to og tre mål. Men så lot vi Leicester komme inn i kampen, og jeg er ikke særlig fornøyd med annenomgangen. Vi ga dem for mange muligheter til å kontre, og vi hadde ikke nok ro med ballen, sier Lampard ifølge Sky Sports.

Les også

Sheffield United-kapteinen forteller om Alex Fergusons spådom

Les også

Lukaku slår tilbake mot vektkritikken

Gikk ut i hundre

Lampards mannskap kom til søndagens oppgjør etter å ha vært gjennom 120 knalltøffe minutter i supercupfinalen mot Liverpool, men det var lite som vitnet om slitne bein innledningsvis på Stamford Bridge.

Chelsea-spillerne gikk knallhardt ut og skapte sjanser i løpet av de første minuttene i kampen.

Først trodde hele arenaen at ballen var i mål da Pedro smalt til på volley, men ballen traff feil side av nettveggen, sett med Chelsea-øyne.

Etter tre minutter kom Mount nærme da han kom til avslutning, men Leicester-målvakt Kasper Schmeichel var parat og fikk avverget.

Fire minutter senere fikk imidlertid Chelseas lovende unggutt sin revansje da han på råsterkt vis stjal ballen fra Ndidi, kom seg forbi midtbanespilleren før han satte ballen i nettet.

Frank Lampards mannskap spilte en god førsteomgang, og Mount hadde mulighet til å bli tomålsscorer etter 22 minutter, men headingen gikk rett på Schmeichel i Leicester-buret.

Ndidis revansje

Gjestene hevet seg imidlertid stort etter pause, og tok etter hvert over initiativet i oppgjøret. Maddison fikk en stor mulighet etter 50 minutter, men fant ingen lagkamerater inne i Chelsea-feltet.

Det gjorde han imidlertid etter 60 minutter da han svingte en corner inn foran mål. Inne i feltet ventet Ndidi, og nigerianerne knuste Cesar Azpilicueta i lufta og headet ballen kontant i nettmaskene.

Scoringen ga Brendan Rodgers' mannskap blod på tann, og like etter var Maddison svært nære å sette inn 2-1.

Playmakeren fikk ballen inne i Chelsea-feltet, tok seg forbi et par mann, men blåste ballen over målet til Kepa. Ikke lenge etter serverte Leicester-spilleren lagkamerat Jamie Vardy, men spissens avslutning snek seg like utenfor stolpen.

Chelsea hang i tauene utover i den andre omgangen, men Lampards lag holdt unna for Leicester i sluttminuttene og sikret et poeng.

Resultatet betyr at Chelsea ligger på 15.-plass med ett poeng på to kamper, mens Leicester har to poeng i ligainnledningen.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken