*Nettavisen* Sport.

Mourinho: - City har bare hatt flaks

Foto: John Walton

Chelsea-manageren går hardt ut før mandagens toppkamp i Premier League.

03.02.14 15:11

Mandag møtes Manchester City og Chelsea på Etihad Stadium. Med seier vil City overta tabelltoppen fra Arsenal. Med tap vil de ligge à poeng med mandagens gjester fra London.

Før kampen har Chelsea-manager José Mourinho gått hardt ut mot vertene, og hevder de lyseblå ikke fortjener å ligge så høyt på tabellen, som de gjør.

- De har hatt flaks. Utrolig mange avgjørende dommeravgjørelser har gått i deres favør, sier Mourinho ifølge BBC Sports, og bruker eksempler fra Citys kamper mot Liverpool, Newcastle og Tottenham de siste ukene, der motstanderne har fått mål annullert.

- Dommerne gjør så godt de kan, og noen ganger skjer feil, men i løpet av en sesong pleier de å fordele seg jevnt mellom lagene. I Citys tilfelle har imidlertid alt gått deres vei, sier portugiseren, som heller ikke er spesielt imponert over det Citys stjernegalleri har prestert de siste årene, selv om de vant Premier League i 2012 og FA-cupen i 2011.

- Laget og troppen er fantastisk, og normalt burde de ha vunnet flere titler.

- De har gjort det svært dårlig
Mourinho mener også at de over 700 millioner pundene som den styrtrike eieren fra Abu Dhabi har brukt på spillerkjøp siden 2008, burde ha resultert i langt større suksess ute i Europa. City røk ut av Champions League etter gruppespillet i både 2012 og 2013, men har denne sesongen klart å gå videre til åttendedelsfinalen, der de møter Barcelona.

- De har ikke gjort det i nærheten av bra nok. Objektivt sett har de gjort det svært dårlig både i Champions League og i Europe League, mener Chelsea-treneren.

City-manager Manuel Pellegrini har ikke latt seg provosere av Mourinho, og nekter å godta invitasjon til munnhoggeri før toppkampen.

- Det er ikke meg mot Mourinho - det er Chelsea mot City. Begge lag kjemper om ligatittelen, og for vinneren vil det være snakk om seks poeng.

Agüero ute
Skulle kampen ende med Chelsea-seier, vil begge lagene ha 53 poeng, men City vil likevel trolig forbli på andreplassen med langt bedre målforskjell. Blåtrøyene fra Manchester har scoret 68 mål så langt, mens Chelsea kun står med 43.

15 av Citys mål har imidlertid Sergio Agüero stått for, og han må stå over mandagens kamp etter å ha pådratt seg en hamstringskade mot Tottenham onsdag. Før det var argentineren ute i over en måned.

- Han er en veldig viktig spiller for oss, uten tvil, men vi har klart oss uten ham i fem uker og fortsatt vunnet kamper og scoret mål, sier Pellegrini, som har vunnet alle sine hjemmekamper med City i Premier League denne sesongen.

Kampen mellom de to topplagene begynner klokken 21.00, og kan følges LIVE i vårt LIVE-system!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag