Mourinho: - Det var ikke rasisme

Foto: (Reuters/Scanpix)

Likefullt blir Juventus straffet etter publikums rasistiske oppførsel mot Mario Balotelli lørdag.

22.04.09 20:32

- Inters spiss Mario Balotelli møtte ignoranse, ikke rasisme, da han ble fornærmet av Juventus-fansen, mener Inters egen trener Jose Mourinho.

Juventus har blitt straffet med å måtte spille deres neste hjemmekamp mandag bak lukkede dører. Det kommer som følge av at deler av publikum i Torino ropte ”en svart italiener finnes ikke” til 18-årige Balotelli, som scoret i lørdagens 1-1-kamp mellom Juventus og Inter.

Ghanesisk opphav
Balotelli spiller for det italienske U21- landslaget. Han er født i italienske Palermo, men er av ghanesisk opphav.

- Jeg synes ikke det er rasisme. Det er en ignorant og dum måte å vise at de ikke liker spilleren, sier Mourinho på en pressekonferanse ifølge Reuters.

- Hvorfor liker de ham ikke? Ikke fordi han er afrikansk, men fordi han er god, fordi han scorer mot laget deres, fordi han dribler, fordi han er vanskelig å markere, ramser Mourinho opp.

Skulle også fornærmet egne spillere
Portugiseren mener at hvis Juventus’ fans virkelig var rasister ville de også fornærme sine egne svarte spillere, som Momo Sissoko.

Juventus har unnskyldt publikums oppførsel, og de har også anket inn straffen om å spille for lukkede dører.

- Bør avbryte kamper
UEFA-president Michel Platini sa tirsdag at han ville at kamper skal bli stoppet dersom fans kommer med rasistiske tilrop.

Rasistiske hendelser er ikke uvanlig på italienske stadioner, og tidligere har det vært vanlig å gi små bøter for dette.

Lippi støtter Mourinho
Lørdagens alvorlige hendelse gjorde derimot at fotballedelsen i landet måtte reagere kraftigere, selv om Italias landslagssjef Marcello Lippi mener saken er dratt ut av alle proposjoner.

- Min mening er at problemet er langt mindre enn slik det fremstilles nå, sier Lippi.

Også han mener at flere svarte spillere skulle fått unngjelde dersom det var rasisme som lå bak tilropene.

- Hvis det var rent rasistisk skjønner jeg ikke hvorfor andre av Inters svarte spillere som Sulley Muntari og Patrick Vieira ikke fikk gjennomgå, sier Lippi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.