Den portugisiske fotballtreneren er en av de mest suksessfulle managerne i historien, men i Tottenham lykkes han ikke.

Forrige måned fikk Mourinho sparken av Spurs etter en rekke skuffende resultater.

Portugiseren blir imidlertid ikke arbeidsledig lenge.

I sommer skal han jobbe som fotballekspert under EM for den engelske radiokanalen Talksport, før han neste sesong blir Romas nye hovedtrener.

Les også: United-eieren stoppet av TV-team i USA

Gladnyhet for Tottenham

Det kommer trolig som en gladnyhet for Tottenham-ledelsen.

Football.London melder nemlig at Spurs var tvunget til å betale Mourinho lønn ut hans opprinnelige kontraktstid med klubben - noe som i utgangspunktet tilsvarer cirka 18 måneder med etterbetalinger.

Nettstedet hevder imidlertid at klubben kun er forpliktet til dette frem til Mourinho finner seg en ny trenerjobb.

Dermed må Tottenham kun betale portugiseren lønn frem til den italienske seriestarten neste sesong, noe som sparer dem for millioner.

Det ryktes at Mourinho hadde en årslønn på cirka 10,5 millioner pund i Tottenham, og med 18 måneder igjen av sin kontrakt kunne det resultert i en sluttpakke på 15,75 millioner pund, eller cirka 180 millioner norske kroner.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter

Signerte frem til sommeren 2024

Mourinhos Roma-avtale kom som en stor overraskelse tirsdag ettermiddag.

Portugiseren hadde nylig uttalt at han var usikker på om han kom til å returnere til fotballen allerede neste sesong, men både han og Roma tok de fleste på senga da de annonserte avtalen.

Mourinho har signert en kontrakt med Roma fram til sommeren 2024.

- Etter møter med eierne og Tiago Pinto forstod jeg umiddelbart ambisjonene til AS Roma. Det er den samme abmisjonen og viljen som alltid har motivert meg, og sammen ønsker vi å bygge et vinnende prosjekt de kommende årene, sier Mourinho.

- Den utrolige lidenskapen hos Roma-fansen overbeviste meg om å akseptere jobben, og jeg gleder meg stort til å starte sesongen. I mellomtiden ønsker jeg Paulo Fonseca lykke til, sier Moutinho videre.

Tidligere tirsdag ble det klart at Paulo Fonseca ikke fortsetter som Roma-trener neste sesong.

Les også: Rasende PSG-stjerner reagerer med sjokk på det som skal ha blitt sagt på banen

Sliter tungt

Francesco Tottis tidligere klubb har slitt denne sesongen og ligger plassert som nummer sju i Serie A, uten mulighet til å kvalifisere seg for Champions League neste sesong.

I Europa League er klubben på vei ut i semifinalen, etter 2-6-tap borte mot Manchester United i første kamp. Returkampen spilles torsdag denne uken.

José Mourinho har tidligere hatt suksess i italiensk Serie A og ledet Inter til to seriegull, cuppgull og Champions League-triumf mellom 2008 og 2010.

58-åringen får imidlertid en langt tøffere oppgave med å tette igjen et Roma-forsvar som har slått sprekker hele sesongen. 53 baklengsmål i Serie A er fasit så langt i 2020-2021.

Roma har ikke vunnet italiensk Serie A siden Francesco Totti, Gabriel Batistuta og co. ledet klubben til topps i Italia 2000-2001-sesongen.

Mourinho har siden 2002 trent FC Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Chelsea, Manchester United og Tottenham.