Tottenham bekrefter onsdag morgen at José Mourinho er klubbens nye manager. Kontrakten varer fram til sommeren 2023.

Dermed returnerer han til Premier League, ett år etter at han fikk sparken i Manchester United.

- Jeg gleder meg til å komme til en klubb med en stor arv og engasjerte supportere. Kvaliteten i både spillertroppen og akademiet begeistrer meg. Å få jobbe med disse spillerne er det som har lokket meg hit, sier Mourinho til klubbens hjemmesider.

Tottenhams styreformann Daniel Levy er strålende fornøyd med å få på plass den meritterte portugiseren.

- I José har vi en av de mest suksessrike managerne i fotballen. Han har rikelig med erfaring, kan inspirere lag og er en stor taktikker. Han har vunnet noe i alle klubbene han har vært i. Vi tror han vil komme med energi og tro inn i garderoben, sier Levy.

Det var tirsdag kveld at Tottenham bekreftet at Mauricio Pochettino ikke lenger var klubbens manager, etter en høst med svake resultater og rykter om misnøye.

Les også: Thorstvedt misfornøyd med Pochettino-sparkingen: - Dette er en trist dag

Det tok ikke lang tid før tidligere Chelsea- og Manchester United-manager José Mourinhos navn ble nevnt som en mulig erstatter.

Mourinho har vært uten trenerjobb siden han fikk sparken i Mannchester United, og ble erstattet av Ole Gunnar Solskjær før jul i fjor.

Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt sa følgende til Nettavisen om Mourinho som mulig Spurs-trener tirsdag kveld:

- I utgangspunktet så følte jeg det var mye som ble ødelagt i Manchester United nå sist. Men, jeg vet da søren, jeg .. du har jo Allegri, men om han er villig til å ta Tottenham? Han er vant til å trene på øverste hylle, og Tottenham er ikke akkurat der.

Les også: Lagerbäck vurderer Norge-exit. Disse kan bli ny landslagssjef

TV 2s Premier League-ekspert tror en ansettelse av den tidligere Chelsea-manageren vil splitte fansen.

- Mourinho er et fascinerende forslag som sikkert kommer til å dele fansen ganske kraftig. Selv så velger jeg å sitte litt på gjerdet, og la dette synke inn litt.

Tottenham møter West Ham på bortebane førstkommende lørdag klokken 13.30.

José Mourinho har tidligere vært trener for FC Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid og Manchester United.

Han har vunnet ligaen i Portugal, England, Italia og Spania, Champions League med Inter og FC Porto, samt vunnet en rekke øvrige cuptitler.