Se hva Mourinho hadde å si om snøværet i Bodø:

BODØ (Nettavisen): Romas pressesjef ga streng beskjed om kun å stille spørsmål på italiensk eller norsk til José Mourinho under onsdagens pressekonferanse i Bodø.

De norske spørsmålene ble oversatt av en tolk, som fikk mer en nok å henge fingrene i, men et engelsk spørsmål gikk gjennom sensuren, og først da dro Mourinho på smilebåndet.

Les også: Mourinho tar grep etter ankomst i Norge: - Ikke overraskende

- Vi må gi fansen det de elsker

Den tidligere Chelsea-treneren ble nemlig vist et klipp fra snøkampen mellom Tromsø og Chelsea i oktober 1997. Noe kjennskap til dette oppgjøret hadde han imidlertid ikke.

- Nei, sa Mourinho til humring fra pressesalen.

58-åringen virket ikke veldig bekymret for det kalde nordnorske høstværet.

- Det er som det er. Fotball er fotball. Fotball er en vintersport også. Jeg mener ikke vinter som det der, men det spilles fotball også på vinteren. Jeg tror at når folk forlater sine komfortable hjem for å komme til stadion i morgen, er det fordi de elsker fotball. Så vi må gi dem det de elsker. Vi må spille under disse forholdene. Det er vanskeligere for oss enn for Bodø-gutter. Det er klart, men sånn er fotballen.

- Jeg håper bare at ingen blir skadet og at alt går bra for alle på banen, men, la oss bare nyte det. La oss spille, sa Mourinho videre.

Den tidligere Chelsea-, Real Madrid-, Inter-, Manchester United-, og Tottenham-treneren har aldri tidligere ledet en kamp i Norge, noe han nå ser fram til mot Glimt.

- Jeg er glad for å være her. Jeg har spilt europacupkamper i mange land, men aldri i Norge, og det er er vakkert sted. Jeg har hørt at de elsker fotball her, sa Mourinho.

Ser på Glimt som tøffeste motstander

Portugiseren er også klar på at den tøffeste konkurrenten i gruppespillet er motstander på Aspmyra torsdag kveld.

- Jeg ser på Bodø/Glimt som den tøffeste motstanderen i hele gruppa, siden de er godt organisert og har en helt tydelig spillestil. Det blir helt klart en vanskelig kamp for oss. De har større kvalitet enn CSKA og Zorya.

Tidligere onsdag antydet Bodø/Glimt-trener Kjetl Knutsen at Mourinho er en manager som er fornøyd med ett poeng på bortebane, men torsdag vil portugiseren gå for alle tre poengene på Aspmyra.

- Vi har seks poeng, men jeg vil at vi skal glemme det når vi går ut på banen. Det er en kamp vi skal gå for å vinne.

Avspark på Aspmyra er klokken 18.45 torsdag.