RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mourinho hadde ikke ord

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Real Madrid-treneren forholder seg taus før «El Clasico»

Lørdag er det duket for et av de største hatoppgjørene i europeisk fotball, når Real Madrid og Barcelona barker sammen på Santiago Bernabeu.

I det første oppgjøret lagene imellom i fjor høst, stakk katalanerne av med en knusende 5-0-seier hjemme på Camp Nou.

Madrid-laget får imidlertid flere sjanser til å revansjere seg denne våren. Hele fire ganger skal de to lagene møte hverandre i løpet av kort tid.

Fire møter på kort tid
Allerede lørdag i La Liga, så i den spanske cupfinalen 20. april, mens det til slutt venter to møter i semifinalen av Mesterligaen.

Først og fremst er det imidlertid ligaen som gjelder, der Real Madrid så absolutt bør vinne søndag, om de ønsker å henge med i kampen om gullet.

Barcelona topper tabellen med 84 poeng etter 31 kamper, mens hovedstadslaget følger åtte poeng bak med sine 76. Skulle Barca vinne lørdag, vil avstanden være 11 poeng.

Historisk sett er «El Clasico»-oppgjørene dramatiske og ofte på kokepunktet. Fredag gjorde likevel Real-trener José Mourinho sitt for å ikke skape dårlig stemning i forkant.

Snakket ikke med pressen
På en pressekonferanse i Madrid nektet portugiseren å si et eneste ord og svare på et eneste spørsmål fra pressen. Dette resulterte i at flere journalister gikk i protest.

- Mourinho ønsker ikke at det han sier blir blåst opp og satt ut av sammenheng, forklarer Real Madrid-assistent Aitor Karanka ifølge BBC.

- Han ønsker ikke å være den som øker temperaturen i forkant av oppgjøret, sier den tidligere stopperen.

Den tidligere Porto-, Chelsea-, og Inter-treneren har lenge hatt et anstrengt forhold til pressen i Spania, og har blant annet innført kraftige restriksjoner i forhold til journalisters tilgang på spillere og treninger.

Fredag tok han altså skrittet videre og boikottet pressen helt og holdent.

Benzema tilbake for Real
Mourinho må for øvrig klare seg uten midtbanetrioen Lassana Diarra, Esteban Granero og Fernando Gago til lørdagens hatoppgjør.

Det er imidlertid ventet at Karim Benzema skal være tilbake for den kongelige klubb, og det samme med Sami Khedira, som har slitt med influensa, men var tilbake mot Spurs.

For Barcelona spiller trolig ikke Bojan Krkic, som sliter med en kneskade, mens det ennå er usikkert om veteranstopper Carles Puyol blir klar til kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere