*Nettavisen* Sport.

Mourinho hyller kaptein Terry

Kapteinen på Chelsea-skuta, John Terry, var i knallform og scoret to mål da Chelsea tok tre nye poeng lørdag. Etter kampen fikk han masse skryt av manager Jose Mourinho.

27.11.04 20:03

CHARLTON – CHELSEA 0-4: Terry (23) scoret på karakteristisk vis da den knallharde midtstopperen dundret inn to mål etter hjørnespark. Det første målet var en kraftfull heading, det andre en enkel styring på bakerste stolpe. Det var den engelske landslagsspillerens to første ligamål i år.

Fornøyd manager

- John er utrolig god til å angripe ballen på det perfekte tidspunktet. Han er ingen kreativ spiller som åpner opp andre lags forsvar, men han er en fantastisk hodespiller, sa Chelsea-manager Jose Mourinho til Sky Sports etter kampen.

- Han er en stor inspirasjonskilde for alle i klubben. Han vil vinne så sterkt, og han kjemper knallhardt for å få det til. På den måten inspirerer han de andre på laget til det samme.

Duff åpnet ballet

Med det var Damien Duff som startet moroa på The Valley. Den irske lynvingen stakk gjennom fra en Eidur Gudjohnsen-pasning, og fra nesten død vinkel klarte han på mirakuløst vis å vippe ballen over forsvarer Paul Konchesky, keeper Dean Kiely og i mål. Da var det kun spilt i fire minutter.

Senere i 1. omgang kunne både midtstopper Ricardo Carvalho og midtbaneanker Frank Lampard Jr. ha økt ledelsen, men Kiely eller tverrliggeren sto i veien.

En-veis-trafikk

Stort sett gikk ballen én vei gjennom hele kampen, og det var i retningen mot Charltons mål. Like etter pause scoret Terry to ganger med kun seks minutters mellomrom, og ifølge Sporting Life hadde Chelsea i alt 16 kvalifiserte målsjanser. Ballen gikk som en evig kanonade mot Charlton-målet.

Da Gudjohnsen frekt og elegant kippet ballen over en utrusende Kiely etter drøye timen, var ydmykelsen total. Charlton hadde fått juling av et lag det lukter sterkt ligagull av allerede. Helt på tampen hadde innbytter Jason Euell en stor sjanse til å lage et trøstemål for vertene, men keeper Petr Cech ville være med på moroa han også og leverte en kjemperedning.

Da dommeren endelig blåste av for full tid hadde mange av de 26.355 fremmøtte tilskuerne allerede forlatt åstedet. Med en følelse av å ha blitt myrdet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.