Mourinho har vært en av de mest suksessfulle og kontroversielle managerne de siste 20 årene. I hans siste trenerjobber, i Manchester United og Tottenham, har det imidlertid ikke blitt like mye suksess som tidligere, og han endte opp med å få sparken i begge klubbene.

Han har nå tatt over Roma, og skal lede et italiensk lag for første gang siden han vant «The Treble» med Inter i 2010.

Les også: Fredagens Premier League-rykter

- Verdens ende

Portugiseren åpner nå også litt opp om trenerkarrieren sin i en ny bok skrevet av hans venn Joao Gabriel. Boken har fått tittelen «Stay Crazy and Hungry" på engelsk, og Mourinho legger ikke skjul på at det også finnes en bakside av medaljen som suksessfull trener.

- Jeg har vært et offer for meg selv, og hvis jeg kunne, ville det være en av tingene jeg ikke ville gjenta. Jeg vant, vant og vant og kom inn i en slags dynamikk hvor det å ikke vinne føltes som verdens ende, sier Mourinho i boka, ifølge Daily Mail.

Han innrømmer at jakten på det å vinne har tatt helt overhånd for han i løpet av tiden som trener.

- Meg selv, på grunn av personligheten min, fant ut at treningene, kampene og jobben handlet bare om å vinne, vinne, vinne... og når jeg da kom i situasjoner hvor det var veldig vanskelig å vinne, noe som for andre trenere er noe de aksepterer, i mitt tilfelle var det aldri nok. Å ikke vinne var en fiasko, men det er ikke sant, sier han.

Les også: Ekspert om PSGs elleville kjøpsfest: - Tar enda et steg mot å bli et av de absolutt beste i verden

- Synes jeg var en drittsekk

Mourinho har vært en trener som har havnet i en del kontroverser opp igjennom, blant annet med noen av spillerne han har trent. Han innrømmer at han er ærlig mot spillerne sine, enten de liker det eller ikke.

- Jeg sier alltid til spillerne: Med meg vil de møte en ærlig fyr. De vil møte en fyr som vil fortelle deg sannheten, tingene du ønsker å høre og også tingene du ikke ønsker å høre.

- Noen av spillerne vil si jeg er en dårlig trener, at jeg var en drittsekk, men ingen kan si at jeg ikke var seriøs eller ærlig, legger portugiseren til.

Les også: Berge kobles bort fra Sheffield. Dette tror ekspertene om hans kommende valg

Konflikt med Shaw

En av spillerne som Mourinho hadde et trøblete forhold til var Luke Shaw da han trente Manchester United. Konflikten mellom de to har også blusset litt opp igjen under EM, etter at Mourinho uttalte at Shaw sine dødballer var «dramatisk dårlig».

Shaw, som skal spille semifinale for England i EM onsdag kveld, ble konfrontert med kritikken fra Mourinho tidligere i mesterskapet.

- Han snakker kontinuerlig om meg, noe jeg synes er ganske rart. Selv noen av guttene har sagt «hva er problemet hans?» og «hvorfor fortsetter han å snakke?».

- Han må bare komme seg videre. Forhåpentligvis kan han få fred med det og bevege seg videre og slutte å bekymre seg for meg. Jeg er tydeligvis mye i hodet hans og han tenker åpenbart mye på meg.