Ifølge den Roma-baserte avisen Il Messaggero har påtalemyndighetene i Det italienske fotballforbundet sett seg lei av José Mourinhos negative uttalelser om dommerne i Serie A.

Etter ny slakt av både hoveddommer Marco Di Bello og VAR-ansvarlig Aleandro Di Paolo etter helgens møte med Napoli vurderes det tiltale og straff av Roma-treneren.

Les også: Mourinho avslørt av TV-bildene: - Det som skjer i Roma er uakseptabelt

- Vi har rett til å prøve

Ifølge avisen har Mourinho uttalt seg negativt om dommerne i minst ti kamper denne sesongen og etter 1-1 borte mot Napoli mandag kan han ha gått over streken.

- I dag føltes det som om vi ikke hadde rett til å spille for å vinne kampen. Jeg feiret ett poeng fordi det virket umulig å komme herfra med et positivt resultat. Det er lag som kjemper om ligatittelen. Vi gjør ikke det, men vi har fortsatt rett til å prøve å vinne, sa Mourinho til DAZN.

- Jeg vil ikke si mye, men Di Paolo, for ikke å nevne Di Bello ... til tider skammet jeg meg over å være på sidelinjen her.

Hyller spillerne etter Glimt-kampen

Portugiseren går langt i å antyde at dommerne legger til rette for lagene som kjemper om å vinne Serie A.

- Jeg leste at noen med ansvar for ligaen sa at den kan bli avgjort dersom dommerne gjør feil som går mot lagene som kjemper om å vinne tittelen. Jeg vil også si at ligaen kan avgjøres av at det gjøres feil til fordel for de som kjemper om tittelen, sier Mourinho.

Les også: Dette kan bli det nye Manchester United

Portugiseren var stolt over hvordan laget hans presterte fire dager etter å ha slått Bodø/Glimt ut av Conference League med 4-0 på Stadio Olimpico.

- Laget mitt var fantastisk. Etter torsdagens kamp i Conference League føltes denne kampen som å bestige Everest, men med høy kvalitet, karakter og mental styrke, klarte vi det. Vi ville ha mer, men oppnådde det som var mulig her.

Roma reddet ett poeng etter at innbytter Stephan El Shaarawy utlignet på overtid mot Napoli.