Gå til sidens hovedinnhold

Mourinho klar for AS Roma

Portugiseren tar over den italienske storklubben fra og med neste sesong.

Serie A-klubben bekrefter selv på sine hjemmesider at Mourinho, som nylig fikk sparken i Tottenham, tar over styringen i 2021-2022-sesongen.

- Skal bygge et vinnende prosjekt

Mourinho har signert en kontrakt med Roma fram til sommeren 2024, og nyheten kommer som lyn fra klar himmel.

- Etter møter med eierne og Tiago Pinto forstod jeg umiddelbart ambisjonene til AS Roma. Det er den samme abmisjonen og viljen som alltid har motivert meg, og sammen ønsker vi å bygge et vinnende prosjekt de kommende årene, sier Mourinho.

- Den utrolige lidenskapen hos Roma-fansen overbeviste meg om å akseptere jobben, og jeg gleder meg stort til å starte sesongen. I mellomtiden ønsker jeg Paulo Fonseca lykke til, sier Moutinho videre.

Tidligere tirsdag ble det klart at Paulo Fonseca ikke fortsetter som Roma-trener neste sesong.

Sliter tungt

Francesco Tottis tidligere klubb har slitt denne sesongen og ligger plassert som nummer sju i Serie A, uten mulighet til å kvalifisere seg for Champions League neste sesong.

I Europa League er klubben på vei ut i semifinalen, etter 2-6-tap borte mot Manchester United i første kamp. Returkampen spilles torsdag denne uken.

José Mourinho har tidligere hatt suksess i italiensk Serie A og ledet Inter til to seriegull, cuppgull og Champions League-triumf mellom 2008 og 2010.

58-åringen får imidlertid en langt tøffere oppgave med å tette igjen et Roma-forsvar som har slått sprekker hele sesongen. 53 baklengsmål i Serie A er fasit så langt i 2020-2021.

Roma har ikke vunnet italiensk Serie A siden Francesco Totti, Gabriel Batistuta og co. ledet klubben til topps i Italia 2000-2001-sesongen.

Mourinho har siden 2002 trent FC Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Chelsea, Manchester United og Tottenham.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler