Gå til sidens hovedinnhold

Mourinho kommer med stikk til Tottenham i nytt intervju

Den omstridte fotballtreneren om finalen han aldri fikk delta i, en mulig etterfølger i Tottenham og Harry Kanes framtid.

José Mourinho fikk sparken fra jobben som Tottenham-manager mot slutten av forrige sesong, men portugiseren er allerede klar som ny hovedtrener i Roma.

Etter en skuffende sesong med londonklubben fikk Mourinho sparken i samme uke som Spurs skulle spille ligacupfinale mot Manchester City.

I et nylig intervju, gjort med TV-profilen James Corden og publisert av blant andre The Sun, sier Mourinho at han gjerne skulle fått med seg den finalen.

Intervjuet har også blitt plukket opp av flere ander medier og flere av svarene hans vekker oppsikt, blant annet det som blir tolket som et stikk mot hans forrige arbeidsgiver.

LES OGSÅ: Mourinho i ordkrig med Frankrike-sjef Deschamps før EM

- 25 og et halvt trofé

Corden trekker fram at Mourinho ofte setter seg klare mål for hvor mange trofeer han ønsker å vinne når han overtar klubber og lurer på om portugiseren i noen tilfeller legger litt for mye press på seg selv med slike uttalelser.

- Det er en reaksjon. Men jeg kommer ikke inn og sier fem eller tre trofeer. Du kan heller spørre meg hvor mange trofeer jeg har vunnet, svarer Mourinho i intervjuet.

LES OGSÅ: Conte-uttalelser setter fyr på Tottenham-ryktene

- Jeg har vunnet 25 og et halvt trofé. Det halve er den finalen jeg aldri fikk ledet Tottenham i. Det å kunne vinne et trofé med en klubb som nesten ikke har vunnet noen, det ville vært en drøm, sier portugiseren.

- Spurte du om å få lede laget i finalen, før du takket for deg? spør Corden.

- Det er ikke opp til meg å ta en slik avgjørelse, svarer Mourinho.

- Kommer ikke med råd

Ryan Mason ledet Tottenham etter at Mourinho fikk sparken, men det er ventet at londonklubben vil utpeke en erstatter i løpet av sommeren, Både Mauricio Pochettino og Antonio Conte er folk som har blitt koblet med jobben.

LES OGSÅ: Ferguson forundret over Dele Alli: - Vet ikke hva som skjedde der

Mourinho sier han ikke har så mange råd å komme med til etterfølgeren.

- Jeg kommer ikke med råd. Jeg sier farvel, ønsker alle lykke til og går videre.

58-åringen er likevel klar på at Premier League-klubben må gjøre alt i sin makt for å beholde spissen Harry Kane. Han kobles med blant andre Manchester City.

- Ja, selvsagt. Han er en av verdens beste spisser, sier Mourinho.

- Jeg synes det var veldig morsomt å jobbe med ham og jeg elsket samarbeidet han har med Heung-min Son i det offensive, sier fotballtreneren.

- Bør bli i Premier League

Portugiseren mener likevel er er en stor forskjell på Kane og andre superstjerner han har jobbet med, som Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo.

LES OGSÅ: Jenas mener Kane-salg vil skape kaos: - Alt vil falle sammen

- Da jeg jobbet med disse gutta, så vant de titler. Det handler om arven man etterlater seg og arv er titler. Men hvem vet, om fem uker så kan Kane være EM-mester.

Manageren mener Kane ikke burde dra til en klubb utenfor England.

- Jeg mener han bør spille der han er fornøyd. Jeg tror han er mest fornøyd i engelsk fotball. Han er en typisk Premier League-type, mener 58-åringen.