England spilte 0-0 mot naboene Skottland i fredagens siste EM-kamp. Et fantastisk resultat for skottene, men et skuffende resultat for England.

Det engelske landslaget ble buet av banen, og både spillere og trener Gareth Southgate har fått massiv kritikk etter kampen.

En av de som ikke er imponert over Southgate sine menn er trenerstjernen Jose Mourinho. I en artikkel i The Sun med overskriften «Englands frykt for å tape holdt Kalvin Phillips på banen mot Skottland… de prøvde ikke engang å vinne», kommer han med sine meninger om kampen.

Les også: Spesialist etter Eriksens hjertestarter-operasjon: - Lite sannsynlig at han vil fortsette

- Ingen ønske om å vinne

Som overskriften røper, var ikke Mourinho veldig imponert over de taktiske vurderingene til engelskmennene.

- Jeg så ikke noen risiko eller ønske fra England om å gamble og prøve å vinne, skriver han.

Declan Rice og Kalvin Phillips startet sentral på midtbanen til England. Mourinho mener Southgate burde ha byttet ut en av de underveis i kampen da de jaktet scoring.

- Det som var så bra mot Kroatia var midtbaneduoen Declan Rice og Kalvin Phillips. Hvis England skulle slå Skottland mener jeg at Phillips burde blitt byttet ut rundt det 60. minutt for mer kreativitet. Men frykten for å tape gjorde at han ble på banen, skriver han.

Les også: Vålerenga terminerer kontrakten med forsvarsspiller

Gareth Southgate valgte å starte med Reece James og Luke Shaw som vingbacker, noe Mourinho i utgangspunktet synes var en god ide. Men utførelsen var ikke like bra som ideen, synes den tidligere Spurs-treneren.

- Hensikten var at de virkelig skulle gå på, men i realiteten husker jeg bare at James kom med et skudd fra kanten av boksen og Shaw som prøvde å score med utsiden av foten. Jeg så ingen innlegg fra dem, jeg så ikke noe progresjon, jeg så ikke noen overlapper.

Han fortsetter:

- De var solide defensivt og gode i posisjonsspillet, men de burde gitt litt mer, mener portugiseren.

Hyller skottene

England vant åpningskampen mot Kroatia, og med ett poeng i går er England så godt som videre fra gruppespillet, til tross for at de ikke imponerte nevneverdig.

Les også: Sponsoren terminerte kontrakten etter å ha sett disse bildene

For Skottland var resultatet imidlertid svært viktig, og de kan med seier i neste kamp mot Kroatia sikre avansement.

Mourinho lot seg imponere over de heltedådige skottene i kampen mot England.

- Steve Clark organiserte kampen taktisk veldig bra, men enda viktigere var deres innstilling - de kom ikke bare for en fotballkamp, de kom for en fotballkamp mot England på Wembley.

Nå tror Mourinho at de har gode muligheter til å gå videre til sluttspillet.

- De var samlet og klare for å kjempe, med nok selvtillit til å spille. De reiser hjem som helter og døren deres er fortsatt åpen for å gå videre når de møter Kroatia, som ikke har vist seg som en stor trussel, avslutter Mourinho.

Jose Mourinho fikk sparken i Tottenham i slutten av april. Portugiseren måtte imidlertid ikke vente lenge før han fikk en ny trenerjobb. Allerede i starten av mai kom bekreftelsen på at han skal trene Roma den kommende sesongen.