Tidligere manager for både Chelsea og Manchester United, José Mourinho, er nyansatt ekspert i Sky Sports. I den forbindelse har han kommet med oppsiktsvekkende kommentarer om den nye Premier League-sesongen.

LES: Børs: Slik spilte Manchester United-spillerne (Nettavisen Pluss)

Portugiseren fikk spørsmål rundt hvilke lag han ser for seg kan være med å kjempe om ligatittelen denne sesongen. Da svarte han:

- City, Tottenham, Liverpool og Manchester City B.

56-åringen ville ikke trekke inn hverken Manchester United, Chelsea eller Arsenal blant ligafavorittene, men hevder bredden i Manchester City er så imponerende at de har to lag som kunne kjempet i toppen.

Shaw-kritikk

Mourinho var ekspert under søndagens storoppgjør mellom Manchester United og Chelsea, men til tross for en sterk 4-0-seier til vertene, var ikke portugiseren nevneverdig imponert av alt han så hos Ole Gunnar Solskjærs menn. Særlig venstreback Luke Shaw fikk gjennomgå av portugiseren, ettersom Chelsea ved flere anledninger klarte å spille seg litt for enkelt forbi hjemmelagets forsvarsrekke.

- Når Maguire må dekke opp for Luke Shaw, og han kommer til å finne ut at han må gjøre det ofte denne sesongen, klarer de ikke lukke igjen hullene i feltet, sa Mourinho i Sky Sports-studio i pausen av kampen.

Mourinho har også tidligere kritisert Shaw, både for hans spill på banen og hans fysiske form.

Storfavorittene vant

Både Liverpool, Manchester City og Tottenham har fått drømmeåpninger på sesongen 2019/20. Liverpool slo Norwich 4-1, mens City vant hele 5-0 mot West Ham. Tottenham beseiret Aston Villa 3-1 etter et sterkt comeback i andre omgang.

Arsenal presterte også som forventet og slo Newcastle 1-0 søndag formiddag. Søndag ettermiddag fikk også Solskjær en drømmestart med hele 4-0 mot Chelsea.