Mourinho med stikk: Avis mener det kan være rettet mot Solskjær

NYTT INTERVJU: José Mourinho har latt se intervjue av L'Equipe og kommer med flere kryptiske utspill.

NYTT INTERVJU: José Mourinho har latt se intervjue av L'Equipe og kommer med flere kryptiske utspill. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Kommer med kryptiske uttalelser.

José Mourinho har ment mye om mangt etter at han fikk sparken i Manchester United og i et intervju med franske L'Equipe snakker han nå om gamleklubben.

56-åringen sier at det ble feil for ham å ta på seg rollen som «den snille treneren» under tiden der, og mener at det ofte ender galt om en trener tar en slik rolle.

Portugiseren går kryptisk til verks i intervjuet, men ifølge Manchester Evening News, kan det tolkes dit at Mourinho kommer med et stikk i retning av Ole Gunnar Solskjær.

Solskjær tok som kjent over som United-manager da Mourinho fikk sparken i fjor.

Mourinho blir spurt om hvorfor den tredje sesongen i en klubb ofte har vært vanskelig for ham og det er i den anledning at 56-åringen kommer med dette stikket.

- Blir en marionett

Portugiseren har ledet klubber som Chelsea, Inter, Real Madrid og United i løpet av karrieren, men sjeldent beholdt jobben mer enn tre sesonger. Han omtaler sin andre sesong i United, der klubben ble nummer to i Premier League, som en suksess.

- Ofte kan spillerne føle at det blir en viss slitasje. Spesielt når du stiller store krav til dem. Når jeg sier at den andre sesongen i United var fantastisk, så sier jeg det fordi både potensialet og målene våre ble nådd, sier han i intervjuet med L'Equipe.

- Hvorfor? Jeg presset ut alt, som saften i en appelsin, for å nå de målene. Har du en gruppe med profesjonelle spillere, som har ambisjoner, jobber hardt og er talentfulle, i en strukturert klubb, opplever du ikke den samme slitasjen, sier Mourinho.

MOTGANG: Ole Gunnar Solskjær har være gjennom noen tøffe uker som manager i Manchester United. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Mourinho sier han måtte være tøff mot spillerne i klubben.

- Når du står nesten helt alene, og ikke har støtte fra klubben, vil enkelte spillere gå imot en trener som er for snill. Jeg ville ikke være den snille treneren, fordi den snille treneren, etter tre måneder, blir en marionett og det ender som regel ikke bra.

Stikk mot Solskjær?

Det er spesielt dette siste sitatet som Manchester Evening News mener kan være et stikk i retning av Solskjær. Nordmannen fikk en fantastisk start på karrieren i United, og ble hyllet i øst og vest, blant annet fordi han var den rake motsetningen til Mourinho, men den siste tiden har nordmannen opplevd motgang.

United ble til slutt nummer seks i Premier League denne sesongen. Etter at Solskjær fikk managerjobben permanent i slutten av mars vant klubben kun to av ti kamper.

United lå også på sjetteplass i ligaen da Mourinho fikk sparken. Dette var nettopp halvveis i 56-åringens tredje sesong ved roret. Han avviser likevel at han er en manager som kun er i stand til å oppnå suksess over en kort periode.

- Det tredje året i Chelsea (første periode) kom vi på andreplass bak United. Vi tapte semifinalen i Champions League på straffer mot Liverpool og vant både FA-cupen og ligacupen. Det er da ikke så verst i en tredje sesong, sier Mourinho.

- I min tredje sesong som Real Madrid-manager tapte vi i semifinalen av Champions League, vi tapte finalen i Copa del Rey og ble nummer to i ligaen. Det er heller ikke så ille. I min tredje sesong i United gikk vi videre fra gruppespillet i Champions League, fra en tøff gruppe med Valencia og Juventus, men i ligaen var ikke resultatene gode.

Under den siste tiden i United var Mourinho involvert i flere episoder med enkeltspillere og det ble meldt om en isfront mellom ham og Paul Pogba.

Luke Shaw, Marcus Rashford og Anthony Martial måtte også tåle kritikk fra sjefen.

- Har virkelig forandret seg

Han føler at spillerne må håndteres på en annen måte i dag, enn det som var tilfellet under hans første år som fotballmanager.

- Jeg forsto det, da en av spillerne mine en dag kom bort og sa: «Sjef, vær så snill, hvis du skal kritisere meg, ikke gjør det foran de andre spillerne», forklarer Mourinho.

- Hvorfor, svarte jeg. Fordi det går utover min status, svarte spilleren. Ting har virkelig forandret seg. Et lag er et lag. En gruppe spillere skal være som brødre. Treneren skal være som en far for dem. Det skal være som en familie og i en famille skal det være rom for å snakke fritt, sier portugiseren videre.

Mourinho mener det er viktig at manageren framstår som en klar leder.

- Når en viktig spiller sier noe slik, må du endre på måten du opptrer. Men den som er snill, er ikke en trener, selv om du selvsagt ikke kan stå i konflikter hele tiden. Du må ta en rolle som det jeg har vært i stand til å ta med modne spillergrupper. Hvis du ikke er sjefen, mister du makten. Du må være en leder, selve lederen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.