Gå til sidens hovedinnhold

Mourinho med støtteerklæring til Lampard: - Det er fotballens brutalitet

Jose Mourinho er trist, men ikke helt sjokkert, over sparkingen av Frank Lampard.

Mandag kom nyheten om at Frank Lampard er blitt sparket som Chelsea-manager, noe som har vekket reaksjoner i fotballverdenen.

En som har uttalt seg om saken, og som selv har opplevd å bli sendt på dør av egen klubb noen ganger i løpet av manager-karrieren er Jose Mourinho. Han har blant annet måttet forlate nettopp London-klubben ved to anledninger, i henholdsvis 2007 og 2015.

Les også: Nye avsløringer: Hevder Lampard havnet på kant med Chelseas «jernkvinne»

- Trist

Etter 4-1-seieren over Wycombe i FA-cupen mandag kveld uttrykker den nåværende Spurs-manageren misnøye med avgangen til Lampard, som var Mourinho-elev under begge portugiserens perioder i Chelsea.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

- Jeg tror ikke Frank ønsker å snakke med meg eller noen annen utenom hans nærmeste sirkel med familie og venner, sier Mourinho til pressen etter kampen, ifølge Sky Sports.

Og fortsetter:

- Men jeg er alltid trist når en kollega mister jobben sin, og Frank er ikke bare en kollega. Han er en viktig person i karrieren min, så jeg synes synd på ham.

- Det er fotballens brutalitet

Forrige gang Mourinho opplevde å få sparken var i desember 2018. Da måtte han si takk og farvel til Manchester United etter to og et halvt år hos de røde djevlene.

- Det er fotballens brutalitet, spesielt den moderne fotballens, så når du blir manager vet du at det kommer til å skje med deg før eller siden, forteller Mourinho.

Om det også vil skje med ham i Tottenham vil tiden vise, men i skrivende stund henger hvittrøyene bra med i Premier League, er videre til 5. runde i FA-cupen, skal spille 16-delsfinalen i Europa League, samt er i finalen i ligacupen hvor de vil møte Manchester City i slutten av april.

Torsdag får London-klubben, som for øyeblikket befinner seg på en femteplass på tabellen, besøk av Liverpool til storkamp på Tottenham Hotspur Stadium.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere