BODØ/GLIMT - AS ROMA 6-1:

BODØ (Nettavisen): Fyrverkeri og allsang varmet hjemmepublikummet før kampstart på Aspmyra, og da kampen ble satt i gang fortsatte heltene å varme de fremmøtte med glitrende angrepsfotball.

Se høydepunkter fra kampen:

José Mourinho sparte flere av sine beste spillere, og det straffet seg i møtet med et heltent hjemmelag, som til slutt vant kampen med smått utrolige 6-1.

Erik Botheim (2), Patrick Berg, Ola Solbakken (2) og Amahl Pellegrino scoret målene for vertene, mens Carles Perez satte inn trøstemålet i første omgang.

Dette er første gangen et lag ledet av José Mourinho slipper inn seks mål i en kamp.

- Ydmykelsen er total

Viasats kommentatorer Roar Stokke og Lars Tjærnås satt til slutt nærmest målløse i bua på Aspmyra, mens målene rant inn.

- Hva i all verden skal vi si, Roar? sa Tjærnås.

- Det er ikke noe mer å si, Lars. Ydmykelsen er total og et faktum. Har du vært med på noe sånt José Mourinho? utbrøt Stokke.

På pressekonferansen etter kampen forklarte José Mourinho nederlaget slik:

- Det er min feil. Det var jeg som ville spille med dette laget. Jeg ville gi noen spillere muligheten til å spille. Det er en signifikant forskjell mellom en gruppe med spillere og den andre. Hvis jeg kunne spille med de samme elleve hele tiden, ville jeg gjort det. Bodø/Glimt er bedre enn vårt andrelag, og det beste laget vant, sier Mourinho.

Erik Botheim, som noterte seg for to mål og tre målgivende pasninger, var høyt oppe da han snakket med V4 etter kampslutt.

- For meg er dette helt uvirkelig. Hvis du skrur tiden tilbake et år, så var jeg ute og syklet i Nordmarka fordi jeg ikke spilte fotball. Jeg måtte fylle tiden med noe å gjøre, og nå har jeg fem målpoeng mot Roma. Jeg tror det jo ikke selv. Jeg vet ikke helt hva som skjer nå, sier Botheim.

Sjokkstart fra Glimt

Etter bare åtte minutters spill fikk gjestene fra Italia den første kalddusjen da Glimt vartet opp med et flott angrep. Ola Solbakken spilte en strålende pasning gjennom til Sondre Brunstad Fet, som la ballen tilbake til Erik Botheim. Glimt-spissen gjorde ingen feil op plasserte ballen sikkert forbi Rui Patricio til 1-0.

Glimt sjokkerte virkelig italienerne fra start og vasket fram angrep på angrep mot et apatisk bortelag. Etter 20 minutter var det Patrick Berg sin tur til å vise seg fram. Glimt-yndlingen spilte vegg med Ola Solbakken og dunket ballen i krysset med venstrefoten.

Gjestene hevet seg noe etter åpningssjokket og fikk uttelling drøyt midtveis i omgangen. Da stakk Carles Perez i bakrom og fikk en perfekt pasning av Amadou Diawara, som han tok pent ned og plasserte i mål bak Nikita Haikin.

Mourinho var tydelig misfornøyd med det laget hans presterte, og ved pause gjorde han tre bytter.

Borja Mayoral, Gonzalo Villar og Ebrima Darboe gikk ut, mens Eldor Shomurodov, Henrikh Mkhitaryan og Bryan Cristante kom inn. Det fikk imidlertid ingen umiddelbar effekt.

Fullstendig overkjøring

Etter 52 minutter var nemlig Botheim på farten igjen. Alfons Sampsted kjempet til seg ballen da Diawara forsøkte å skjerme den ut ved kortlinja. Ballen ble lagt tilbake til Botheim, som enkelt kunne sette inn 3-1 fra fem meter.

Da sendte José Mourinho to av sine stjerner på banen i Tammy Abraham og Lorenzo Pellegrini, uten at han fikk respons fra sine menn.

Verre skulle det nemlig bli for gjestene. Midtveis i andre omgang ble Ola Solbakken spilt fri ute på venstresiden etter nok et vakkart angrep. Den tidligere Ranheim-spilleren sprintet fra Roma-forsvaret og chippet vakkert inn 4-1.

Som om ikke det var nok, lyktes Erik Botheim med å fra liggende posisjon spille Amahl Pellegrino alene gjennom med Patricio etter 78 minutters spill. Pellegrino var iskald og plasserte 5-1 i hjørnet bak portugiseren.

Like kald var Solbakken da han bare noen minutter senere rundet samme Patricio og trillet inn 6-1 og den komplette ydmykelsen for gjestene.