Se Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsens reaksjon på at Roma velger ikke å trene i Bodø:

BODØ (Nettavisen): Onsdag kveld rundt klokken 18.45 landet José Mourinho og hans AS Roma i et svært vindfullt Bodø dagen før kampen i Uefa Conference League på Aspmyra.

Mens Glimt-spillerne gjorde unna en rolig økt på kunstgresset på sin egen hjemmebane på formiddagen, valgte Mourinho og co. å ta den siste treningsøkten i Italia, før laget satte seg på flyet onsdag ettermiddag.

Les også: Rasende Klopp forlot intervju: - Du er ikke en bra person

- Det er Mourinhos tilnærming

I stedet for å trene på Aspmyra vil Serie A-stjernene kun inspisere kunstgresset onsdag kveld. Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen er ikke overrasket over Mourinhos valg.

- Nei, ikke med tanke på det jeg har fått høre om hvordan Mourinho ser på bortekamper. Han har en tilnærming om at å vinne hjemme og spille uavgjort borte holder. Jeg tenker det er veldig fornuftig at de trener i Roma før de kommer hit. Den tilvenningen til kunstgresset i dette været vekter de veldig lavt, så det har jeg veldig forståelse for. De velger å gjøre ting på sin måte, og vi gjør ting på vår måte, men jeg tror det har minimal betydning i forhold til det som skjer i morgen, sier Knutsen til Nettavisen på onsdagens pressekonferanse på Aspmyra.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter

- Hvor stor fordel har dere av at kampen spilles på kunstgress?

- Gode fotballspillere og gode lag behersker alle underlag. Jeg tror det som bekymrer de mest er belastning med tanke på et tøft kampprogram og viktige kamper i hjemlig serie, som de helt sikkert diskuterer. Det handler om belastningen og hvordan det virker på kroppen, at du trenger mer restitusjonstid og så videre. Jeg tror det er mer den typen ting de internt diskuterer, men at de kommer til å spille fotball på Aspmyra, det tror jeg ikke vi skal bekymre oss for.

- Slik er Mourinhos Roma

Knutsen sier han har studert Mourinhos Roma nøye foran torsdagens kamp.

- Vi har sett alle kampene de har spilt. I det defensive vil jeg si at de er best i gjenvinningsspillet og i det lave presset, men de er også et lag som liker å presse høyt, så jeg tror absolutt at det blir en åpen kamp.

- Den andre styrken det laget har er når de kommer inn på siste tredjedel. Da har de individuelt veldig store ferdigheter. Det er tette avstander og mange spillere sentralt i banen, så det kan plutselig oppstå ting. Du kjenner igjen Mourinho, med ganske stor frihet i det offensive spillet og ganske stram struktur i det lave defensive arbeidet.

Glimt-treneren mener hjemmelagets viktigste oppgave i møtet med Mourinhos menn blir å være modige.

- Mot så gode motstandere er mye av nøkkelen å være råe nok til å tørre å dominere kampen. Det kan vi gjøre med vårt grunnspill og med en tålmodighet når vi spiller de lavt, at vi tør å holde i ballen, så skal vi utnytte kontringsmulighetene når muligheten byr seg.

Selv om det er en kamp Knutsen ser veldig frem til, er han klar på at det ikke vekker noen spesielle følelser i ham å stå ved siden av José Mourinho på sidelinjen.

- Jeg må først si at Mourinho er en type. Vi må beundre ham. Han er en av de mest meritterte managerne i Europa og en av de mest suksessrike. Det er alltid detaljer i spillet som kan fascinere deg, men jeg er nok som trener mer en «attacking coach» enn det han er. Så har nok han et mye større register enn mange tror. Vi har en tendens til å plassere managere i båser. Jeg lar meg inspirere av veldig mange, men jeg har kanskje noen trenere jeg ser mer til, sier Knutsen og trekker frem Nils Arne Eggen og Jürgen Klopp.

Tunge fravær

Det er naturlig nok foreløpig usikkert hvilket lag José Mourinho mønstrer på Aspmyra torsdag, men det som er klart er at han må klare seg uten Nicolo Zaniolo, Leonardo Spinazzola og Chris Smalling, som alle er ute med skade.

I tillegg er det sannsynlig med en del rullering, mellom to tøffe kamper mot Juventus og Napoli i Serie A.

- De hadde en tøff kamp mot Juventus på søndag, som de fikk dårlig betalt i. Det var det klart beste laget. De har Napoli på søndag igjen. Det kan gjøre at de velger å spare noen spillere. De kunne nok tenkt seg gress, litt mindre vind og alt dette her. Så vi må bruke det til vår fordel. Hvis jeg kunne valgt, så hadde vi spilt i åtte grader, nordlys og lite vind. Det er ikke noe sånn, men vi er hardbarket, så vi tar det vi får, sier Knutsen.

Avspark på Aspmyra er 18.45 torsdag.