Gå til sidens hovedinnhold

Mourinho saksøker spansk journalist

Omtalt som «en person som ville stukket av etter å ha slått ned noen».

Real Madrid-trener José Mourinho er ikke typen som går stille i gangene, og nå skal portugiseren ha gått til sak mot en journalist i den spanske avisen Marca.

Mourinho mener at redaktøren i avisen, Roberto Palomar, har gått for langt i måten han har omtalt Real Madrid-treneren i en artikkel datert 17. september.

Palomar skal ha omtalt Mourinho som en person som «ville stukket av etter å ha slått ned noen», og det er denne kommentaren som har fått treneren til å ta drastiske skritt.

- I våre øyne er denne setningen krenkende. Den ble også brukt på en måte som var totalt unødvendig i kritikken som ble framlagt, opplyser Mourinhos advokater.

Real Madrid-trenerens advokatteam skal ha publisert et åpent brev i torsdagens papirutgave av Marca. Saken er også omtalt hos engleske The Guardian.

José Mourinho krever 15.000 euro i oppreisning, samt at artikkelen skal korrigeres. Mourinho sier han vil donere pengene til en lokalt fotballag der sønnen spiller.

- Mourinho er klar over viktigheten av ytringsfrihet, og har aldri tatt affære mot kritikk som er rettmessig, opplyser portugiserens advokater.

Dette er imidlertid ikke første gang Mourinho går til sak. Han har tidligere saksøkt El Paris-journalist Charles Bouvier, som skal ha omtalt han som en «Nazi-portugiser» i en artikkel.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot