Gå til sidens hovedinnhold

- Mourinho skaper tribunebråk

Tidligere svensk toppdommer hudfletter Chelsea-sjefen.

Svenske Anders Frisk sluttet som toppdommer med umiddelbar virkning etter skandalekampen mellom Roma og Dynamo Kiev i Mesterligaen i 2005.

Frisk ble truffet av en mynt, og gikk blødende i dommergarderoben - for siste gang.

- Tenk deg om!
Etter de dramatiske scenene i Parken lørdag, retter den avgåtte toppdommeren en pekepinn mot Jose Mourinho, som han mener er et dårlig forbilde for fotballfans.

- Det finnes mange trenere som jeg kan si oppfører seg vel, men det har blitt en trend de seneste årene at enkelte har en mentalitet som ikke er særlig bra, sier Frisk til feelfootball.com, ifølge Expressen.

- Det er ikke bra for fotballen.

- Minner om boksing
Nå frykter han at flere dommere skal bli skadelidende som følge av den ekstra opphaussingen fra sidelinjen.

- Jeg ble merket av det, og mange andre mennesker lider fortsatt av det. Man ser hvordan det skaper konflikter før fotballkamper hver eneste uke. Det hele virker mer som boksing, sier Frisk.

- Jeg liker det ikke. Han (Mourinho) må ta ansvar for sine egne handlinger og tenke etter hva konsekvensene kan bli, advarer Frisk.

Chelsea-sjefen mottok en bot på 125.000 kroner av Uefa etter kvartinfalen for vel to år siden, en kamp Frisk selv dømte. Mourinho mente svensken hadde oppholdtr seg mistenkelig lenge sammen med Barca-trener Frank RIjkaard.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!