*Nettavisen* Sport.

Mourinho tok første stikk mot Chelsea

Foto: AFP/Scanpix

Men på Stamford Bridge venter en ny krig for portugiseren.

24.02.10 23:50

INTER – CHELSEA 2-1:

Inter mot Chelsea. José Mourinho mot klubben han ledet til to seriegull i Premier League. Den engelske serielederen mot det italienske topplaget. Et møte mellom to fotballstormakter.

Det var med andre ord mye som sto på spill da de to lagene barket sammen i Mesterligaen-sluttspillet onsdag kveld.

Fokuset før kampen hadde naturlig nok vært på den karismatiske Inter-manageren, men da oppgjøret først kom i gang var det hovedsakelig ute på gressmatta dramatikken fant sted.

Inter tok en tidlig ledelse i første omgang, gjestene fra London slo tilbake like etter pause, mens Esteban Cambiasso til slutt kunne smykke seg med matchvinnertittelen etter et kanonmål.

Snytt for straffe
Diego Milito åpnet ballet i Milano. Klokka viste bare tre minutter da han omsatte et framspill fra Samuel Eto’o i nettet. Argentineren klinket ballen i hjørnet fra rundt 10 meters hold.

Chelsea var likevel det spillemessig beste laget de første 45 minuttene, og en dribleglad Salomon Kalou skapte blant annet mye trøbbel for Inter-forsvaret. Mannen fra Elfenbenskysten var også involvert i en kontroversiell episode rett før pause.

Chelsea-vingen var helt alene igjennom, da han ble tatt bakfra av høyreback Javier Zanetti. Dommeren vinket spillet videre, men det spørs om ikke Chelsea hadde fortjent et straffespark.

Ellers hadde også Samuel Eto’o og Maicon gode muligheter til å gi Inter en ytterligere fordel på måltavla i løpet av omgangen, men verken spydspissen eller backen var heldige i avslutningen.

Kanonmål
Rett etter hvilen skulle imidlertid Kalou få sin revansj for straffesituasjonen. Branislav Ivanovic avanserte med ballen fra egen banehalvdel før han ga videre til Kalou. 24-åringen curlet ballen med innsiden av foten, og den snek seg inn i hjørnet.

Viktig bortemål for Chelsea, men seier skulle det ikke bli. Det sørget nemlig Esteban Cambiasso for. Like etter viste han fram skuddfoten etter at Ricardo Carvalho hadde klarert et Wesley Sneijder-innlegg. Volleyskuddet fra argentineren ble først blokkert, men han fikk en ny sjanse, og denne gangen satt ballen limt nede i lengste hjørne. Et praktmål av midtbanesliteren.

Dette er for øvrig ikke første gang Cambiasso er sist på et pent mål. De fleste husker sikkert fortsatt drømmescoringen under VM i 2006, der Cambiasso var sist på ballen etter at Argentina hadde hatt 24 pasninger på rad før ballen satt i nota.

Frank Lampard hadde muligheten til å utligne for Chelsea, mens Mario Balotelli kunne scoret for Inter i løpet av andre omgang, men flere mål ble det aldri, og dermed kunne Inter juble for seier, mens Chelsea nok var godt fornøyd med å få med seg et viktig bortemål fra bataljen i Italia. Returen på Stamford Bridge spilles 16. mars.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.