Mourinho vinner Willian-krigen?

Foto: Andrew Cowie / AFP / NTB scanpix

- Jeg vet hva spilleren ønsker, sier José Mourinho.

23.08.13 14:46

Tidligere denne uka gjennomførte brasilianeren Willian (25) en medisinsk test med Tottenham Hotspur. Den dyktige midtbanespilleren ble brått veldig interessant for flere lag i Premier League da eieren av russiske Anzji bestemte seg for å kutte utgiftene i klubben med to tredjedeler.

Tottenham og Anzji ble sagt å være enige om en pris på 30 millioner pund, ifølge engelsk presse.

Fredag dukket det opp rykter om at Chelseas eier, Roman Abramovitsj, hadde tatt en telefon til Anzji i et forsøk på å kuppe overgangen.

Plan B og C
Noen timer etterpå avholdt Chelsea sin ukentlige pressekonferanse med manager José Mourinho.

Portugiseren var i storform.

- Jeg kan ikke si mye i denne pressekonferansen. Jeg må svare på spørsmål og forsøke å være ærlig, men samtidig ta hensyn til andre ting, forsøkte han seg med.

- Jeg er fornøyd med troppen min. Alle managere sier alltid at vi er fornøyde, men vi ønsker alltid mer. Mer kvalitet. Vi stenger aldri døren for nye spillerkjøp. Jeg snakket om dette før forrige kamp også. Jeg har også sagt at vi har plan B og plan C. Jeg åpnet døra for andre muligheter da.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty / All Over Press

Så ble han spurt om Willian kan havne i Chelsea, til tross for at alt syntes klart med Tottenham.

- Det er et godt spørsmål, for jeg tror at han allerede har bestemt seg, smilte Mourinho.

Medisinsk test
- Så han havner i Chelsea? spurte en journalist.

- Jeg liker ikke å snakke før noe er klart. Fotballen kan bedra deg. Av og til når du snakker med noen, virker det klart. Jeg vet hva spilleren har lyst til. Akkurat nå kan vi ikke nekte for at det er en mulighet.

Deretter ble det snakk om at midtbanespilleren på det nærmeste virket klar for Tottenham, ettersom den medisinske testen ble behørig omtalt i engelsk presse.

- Det er faren med å ha medisinsk test før kontrakten. På den annen side er det farlig å ha medisinsk test etter at kontrakten er signert. Det beste er å gjøre den medisinske testen i all hemmelighet. Hvis spilleren er frisk, kan du signere ham. Hvis han ikke er det, ødelegger du ikke karrieren hans ved å si offentlig at det er et problem.

- Så du regner med at alt snart er klart? fulgte en annen journalist opp med.

- Vi må ha vår medisinske test først, lo Mourinho.

- Vil ikke miste Mata
José Mourinho ble også spurt om dette betyr at Juan Mata vil bli solgt.

- Poenget er ikke å selge. Jeg vil ha en tropp på 22 spillere. Nei, vi trenger ikke å selge. Må vi låne ut noen? Sannsynligvis, ja, for jeg liker ikke å jobbe med for store staller. Jeg synes 22 er et perfekt tall. Det åpner for at noen unge talenter også vil kunne få noen få kamper.

- Mata er en spiller vi alle liker og ønsker å beholde. Vi ønsker mer kvalitet i laget. Ikke mindre. Han er ikke en spiller vi ønsker å miste, sa Mourinho.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.