RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mourinhos menn mot mesterskapet

Sist oppdatert:
Jose Mourinho har antydet at ligatittelen i realiteten etter denne helgas kamper. Med 45 minutters show mot Portsmouth er det lett å gi ham rett.

CHELSEA – PORTSMOUTH 3-0: Chelsea trengte bare 45 minutter på å feie Portsmouth av banen, og understreket til gangs det manager Mourinho sa tidligere i uka: Dette laget er den store tittelkandidaten, og det skal ikke mange poeng til før de kan ansette et par nye sølvpussere på Stamford Bridge. Engelsk media gjorde den store blemmen en gang på 80-tallet, og utlovet seriegullet til Manchester United da de hadde en tipoengs ledelse tidlig i sesongen – "gi dem trofeet nå!" skrev Daily Mirror med store bokstaver, og Liverpool vant selvfølgelig tittelen..

TV 2 Nettavisen skal være litt mer forsiktig med hva vi forlanger, men det er liten tvil om at det nærmest skal mirakler til for at de blåkledde ikke skal få sitt første seriegull på 50 år. Mot Portsmouth spilte de champagnefotball i 45 minutter, og laget mål som gledet både venner og fiender.

Ballgeniet Robben
Best av alle på brua, var det lille fotballvidunderet Arjen Robben. Dagen før sin 21-årsdag brukte han Portsmouth-forsvarerne som rundingsbøyer, og det gikk bare åtte minutter før han lot halve Portsmouth ble seende ut som en gjeng halvfulle sjømenn på perm. Etter å ha kjørt karusell innenfor sydhavslagets sekstenmeter fant han Didier Drogba på to meters hold og serverte en ferdigscoret pasning: 1-0, game.

2-0 sto nederlenderen for selv, etter spill i verdensklasse. Lynkjappe pasninger og bevegelser så ballen gå fra Drogba til Lampard, som sendte en nydelig løpeball igjennom, Robben klarte akkurat å få den over keeper og fra skrått hold fikk han dyttet inn 2-0 – set.

Chelsea siste var selvfølgelig også regissert av den flygende hollenderen, som lekte seg litt utenfor Pompeys sekstemeter. David Unsworth satte ikke noe pris på leken, Robben i bakken, Drogba med en kanon av et frispark – 3-0 og match.

Temposkifte
I andreomgangen giret Chelsea ned et par hakk og satte i tillegg inn alle tre reservene. Noe nevneverdig kvalitetssenking betyder selvfølgelig ikke det for Englands mest komplette stall, og Portsmouth klarte aldri å komme noe nærmere enn et skudd av Patrick Berger og MAtthew Taylor.

Chelsea tok dermed sin syvende strake seier i ligaen, og har en ledelse på 11 poeng ned til Manchetser United.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere