*Nettavisen* Sport.

Mourinhos største tap i karrieren

Foto: (FOTO: JOHN D. MCHUGH / AFP)

At Chelsea tapte for Middlesbrough var overraskende. At de tapte 0-3 var sjokkerende. Ikke minst for Jose Mourinho, som opplevde sitt største tap i managerkarrieren.

11.02.06 19:18

MIDDLESBROUGH - CHELSEA 3-0: Det verste - eller kanskje beste - var at seieren var fullt fortjent. Middlesbrough, med 0-7 for Arsenal og 0-4 for Aston Villa like bak seg, overbeviste med raskt og effektivt angrepsspill. Og kontant forsvarsspill.

- Mitt verste tap

Tapet var bare Chelsea andre i ligaen denne sesongen, og de er fremdeles trygt i tet på toppen av tabellen. Men 0-3 er en skikkelig ripe i lakken for Jose Mourinho, som aldri har opplevd at Chelsea har tapt så mye. Det er også han største tap i hele managerkarrieren.

- I min tid i Chelsea var dette laget tredje tap i ligaen. Og du kan trygt si at det var det verste, sa Mourinho til Sky Sports etter kampen.

Mens han styrte Benfica og Porto, opplevde han også å tape 0-3 i henholdsvis 2000 og 2002. Han har bare sett sitt lag tape 14 ganger i ligaen i løpet av sine 5 1/2 år som manager. Kanskje var tapet for Boro det verste av dem alle. Chelsea har behov for selvtillit nå som Barcelona snart venter i 8. delsfinalen i Champions League.

Yakubu stjernen

Det var først og fremst Boros spiss Yakubu som var den store spilleren på Riverside lørdag. Den raske og sterke spilleren scoret ett og var en konstant trussel mot John Terry & Co. i Chelseas bakre rekker. Yakubu er nå oppe i 13 ligamål - bare Arsenals Thierry Henry (15) og Manchester Uniteds Ruud van Nistelrooy (19) har flere.

3-0-scoringen viste hva det bor i Yakubu: Han vant en duell med midtstopper Carvalho, fintet ut Terry og plasserte ballen ned i hjørnet for keeper. Elegant og effektivt.

- Jeg synes 3-0 var for mye. Selvsagt var ikke de ute etter å score tre. I andre omgang spilte de med 10 forsvarsspillere, og de holdt seg innen et 20 meters område, sa Mourinho.

Så kan vi bare spekuklere i hva han sa i garderoben etterpå.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.