Gå til sidens hovedinnhold

Mourinhos tirade sjokkerte. Dette mener Bodø/Glimt-profilen: - Burde ta skylden selv

Han herjet mot José Mourinhos Roma. Nå kan Ola Solbakken få sin debut på det norske landslaget.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Solbakken har levert en fantomsesong for Bodø/Glimt, og har vært en av de viktigste erstatterne for poengplukkerne Jens Petter Hauge og Philip Zinckernagel som forsvant etter forrige sesong.

23-åringen ble blant annet trukket frem i Corriere dello Sport som noe helt spesielt etter prestasjonene mot Roma i Conference League.

- Men hvordan i alle dager er en spiller som Solbakken, en brønn av et talent, her (Bodø/Glimt) og ikke i klubb som aspirerer til å vinne Champions League?, skrev avisen etter scoringen i den italienske hovedstaden.

Les også: Eksperten mener landslagsbackene kan ende i toppklubber: - Lys framtid

- Burde tatt på seg skyld

José Mourinho gikk hardt ut mot egne spillere etter 6-1-tapet mot Bodø/Glimt, og overrasket mange med sin kritikk av troppen.

- Jeg overvurderte mine egne spillere. Jeg har ikke undervurdert Bodø. Vi har analysert motstanderen og jeg forklarte spillerne at dette var det sterkeste laget av de tre øvrige i gruppen, sa Mourinho til Nettavisen.

Deretter kom han indirekte med ganske hard skyts mot sine egne spillere.

- Dette er mitt ansvar, og jeg hadde gode intensjoner. Jeg trodde spillerne mine ville spille en bedre kamp. Jeg ville gi noen andre spillere muligheten, men vi har en signifikant kvalitetsforskjell mellom en del av spillergruppen og den andre. Hvis jeg kunne spilt med de samme elleve hele tiden, ville jeg gjort det, sa den portugisiske manageren.

Ola Solbakken var høyst delaktig i Romas stortap, og mener Mourinho selv burde tatt på seg mer av skylden for nederlaget.

- Jeg hadde nok tatt det til meg, som spillerne burde ha gjort, men han burde jo tatt litt av skylden selv og. Som han sa selv til slutt, det var ikke bare spillerne som presterte dårlig, han ga seg selv det glatte lag og, forteller Solbakken til Nettavisen om Mourinho som kritiserte sine egne valg av spiller han mente ikke holdt nivået.

- Du mener det er feil pedagogikk?

- Nei, akkurat det har jeg ikke tenkt så mye over. Så skal jeg ikke ha noen spesiell mening om.

Les også: Grindhaug har skrevet under ny kontrakt

Mourinho trakk fram Solbakken som en av de beste spillerne på banen, men ifølge landslagsspilleren var det ikke noe prat mellom de to i etterkant.

- Vi hadde ingen kontakt etter noen av kampene, slår kantspilleren fast.

Kan få muligheten

Oppmerksomheten har vært stor rundt den lynraske 23-åringen etter prestasjonene i Europa, sammen med innsatsen i Eliteserien. Han mener derimot at han har taklet det godt.

- Jeg syntes egentlig at det har gått fint, så hjelper det på at man spiller kamper jevnlig. Det styrer fokus inn det hele tiden, så jeg føler ikke at jeg har mistet noe fokus.

- Hva ser du på som et naturlig «neste steg»?

- Akkurat nå har ikke jeg noe fokus på det. Nå ligger fokuset på Latvia-kampen, også har jeg fortsatt en kontrakt i Glimt jeg forholder meg til, svarer en diplomatisk Solbakken.

Les også: Fikk Klopp til å riste på hodet: - Kjære vene, jeg er ikke valpen din

Trønderen har hatt en kronglete vei fram til sin første A-landslagsinnkallelse, med spill i Rosenborg 2, noen år i Ranheim og til slutt suksess etter snart to år i Bodø/Glimt.

- Det viser jo at noen er «late bloomers» og at du kan lykkes hvis du har tålmodighet, han viser jo at du kan mislykkes et sted, men lykkes et annet, skryter Ståle Solbakken til Nettavisen.

- Dine tidligere kantdebutanter i Aron Dønnum og Dennis Johnsen fikk begge spilletid under sin første samling. Hvilke muligheter har Solbakken for å gjøre det samme?

- Han har jo på mange måter den samme sjansen som de to andre har hatt, og er her av samme grunn som de to. Nå hadde nok Dennis vært her hvis han ikke var skadet, Dønnum scoret for Standard Liege sist og er på vei tilbake, men Ola har de samme mulighetene som de.

Solbakken er imponert over det kantspilleren har vist, men advarer 23-åringen om å ta for store steg ved et eventuelt videre klubbvalg.

– Han er en spiller som kan spille i mange ligaer, men man skal være forsiktig med å gape over for mye. Han har jo ikke vært en dominant spiller på et lag over tid. For at han skal være sikker på at han skal utvikle seg videre, så bør han tenke nøye over at han får spilletid. Det får han i Glimt, sier landslagssjefen under pressekonferansen.

Neste mulighet for norske fotballtilhengere til å se Solbakken i aksjon blir i VM-kvalifiseringskampen mot Latvia, kommende lørdag på et utsolgt Ullevaal Stadion.