*Nettavisen* Sport.

Movistar skulle signere Chris Froome

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Men så blomstret den kommende Tour de France-vinneren.

06.11.13 10:54

Alejandro Valverde, Nairo Quintana og Chris Froome på samme lag? Det er kanskje vanskelig å forestille seg etter sesongen 2013, men i 2012 var det ikke langt unna å bli realitet.

Da Team Sky sendte Froome til Vuelta a España i 2011 var han allerede i forhandlinger om en overgang til Movistar. Det bekrefter lagets manager, Eusebio Unzué, i et intervju med Diario de Navarra.

– Vi forsøkte å hente Froome til Movistar. Problemet var bare at han forbedret seg veldig mens vi forhandlet. Han kom på pallen og Sky ville ikke slippe ham. Vi hadde allerede flørtet litt under Tour de France, men avtale ble aldri bekreftet, sier Unzué.

Fra Vuelta-pallen til Tour-seier
Froome var en av de sterkeste rytterne i rittet. Han vant en etappe og endte som annenmann i sammendraget, bare 13 sekunder på Juan José Cobo fra Geox.

Året etter ble han på nytt nummer to, men denne gangen bak lagkamerat Bradley Wiggins i Tour de France. I 2013 var Froome sesongens store etapperytter som vinneren av Tour de France. Den kenyanskfødte briten vant med 4.20 minutter foran Movistars kolombianske stjerneklatrer, Nairo Quintana.

Movistar er imidlertid ranket som det beste laget i WorldTouren. Det spanske laget vippet Team Sky ned fra tronen.

– Det er en flott belønning etter mye hard arbeid. Sky har til tider vært bedre, men vi har vært jevnere i prestasjonen, helt fra Australia og fram til Kina, sier Unzué – som bare har lovord å fortelle om Team Sky.

– Sykkelsporten har mye å takke Sky for. Laget har gitt sporten et nytt image, sier den spanske sjefen – som for lengst har akseptert Skys numeriske og teknologiske overlegenhet.

Vil utfordre Sky
Det siste sesongene har Unzué sluppet en rekke ryttere til Team Sky, og de fleste har opplevd en markant forbedring i prestasjonene. Ryttere som Xabier Zandio, Rigoberto Urán, Vasil Kiryienka og David Lopez har alle prestert godt i den svarte og hvite Sky-drakten.

Likevel tror Unzué at Movistar, med sine 35 år gamle tradisjoner, kan utfordre det britiske storlaget.

– Jeg er stor tilhenger av smeltedigelen, hvor alle deler det de har og alle opplever at de bidrar med noe. En litt annerledes filosofi i en tid hvor alt er veldig spesialisert. Vi har mindre ressurser, men større vilje til å jobbe sammen, sier Unzué.

Movistars store opptur i 2013 var utvilsomt Nairo Quintana. Den 23 år gamle kolombianeren gikk til topps i Baskerland rundt på våren, og fulgte opp med en mesterlig prestasjon i Tour de France-debuten. Quintana vant fjelletappen til Semnoz og var Froomes nærmeste utfordrer underveis.

Foran sesongen 2014 har Unzué hentet Dayer Quintana, Nairos to år yngre bror

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.