Gå til sidens hovedinnhold

Mowinckel kjempet om pallplass, men så gikk det galt

Ragnhild Mowinckel (26) kjørte ut.

Storslalåmrennet i Kronplatz i Italia ble en nedtur for Mowinckel som så ut til å kunne kunne kjempe om en pallplassering, men den norske alpinisten kjørte ut i andreomgangen.

Amerikanske Mikaela Shiffrin tok i stedet en overbevisende seier i tirsdagens konkurranse - 1,21 sekund foran Tessa Worley fra Frankrike og 1,57 sekund foran Marta Bassino fra Italia.

Kristin Lysdahl ble beste norske på en 15. plass - 4,01 sekunder bak Shiffrin.

Lå på 5. plass

Mowinckel, Norges største håp, hadde skaffet seg et godt utgangspunkt med en 5. plass etter førsteomgangen - 1,50 sekund bak Shiffrin som ledet.

Den norske alpinisten var imidlertid kun 21 hundredeler bak Tessa Worley fra Frankrike på andreplass. Dermed var det et håp om Mowinckel skulle klare å klatre opp på pallen i andreomgangen.

Det så også bra ut da Mowinckel ledet på mellomtidene i andreomgangen, men mot slutten av løpet gikk det dessverre galt for alpinisten fra Molde som altså kjørte ut

Lysdahl klatret på resultatlisten

I stedet ble det Kristin Lysdahl som ble beste norske kvinne i tirsdagens renn i Kronplatz.

Den norske jenta lå på 24. plass etter førsteomgangen, men viste sitt potensial da hun klatret på resultatlisten med en solid tid i andreomgang.

Kun fire løpere var raskere enn Lysdahl i andre omgang og det endte til slutt med en 15.plass for den norske alpinisten.

Kommentarer til denne saken