RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Mowinckel må kjøre superkombinasjonen med gips

Sist oppdatert:
Usikker på om hun fullfører

SCHLADMING (NTB): Ragnhild Mowinckel må fullføre superkombinasjonen med gips, dersom hun i det hele tatt stiller opp og fullfører rennet.

- Jeg prøvde meg i slalåm på trening i dag tidlig (torsdag), og jeg fikk i alle klarhet i at det ikke er mulig å kjøre slalåm med den skinna jeg har på tommelen i fartsrennene. Derfor er det ikke helt sikkert at jeg kommer til å fullføre superkombinasjonen fredag, men utfordelen kommer jeg helt sikkert til å stille opp i, sa hun til NTB etter å ha gjennomført den andre treningsomgangen i utfor.

Det gikk ikke så veldig bra. Hun endte på 40.-plass og var 5,10 sekunder bak østerrikske Regina Sterz som var raskest.

- Begge de to treningsomgangene jeg har gjennomført her har vært sånn halvveis. I dag (torsdag) synes jeg at jeg startet bedre enn i går (onsdag), men så ble det en del feil. Det var særlig i det tekniske partiet jeg slet litt og ble presset ut av linjen.

- Fikk ikke med meg farten
- Dessuten klarte jeg ikke å få med meg farten ut på flaten. Det tapte jeg mye på, sa hun.

- Dersom jeg skal kunne klare å fullføre kombinasjonen fredag, må jeg nok satse på å få gipsen på plass over fingeren, for i slalåm er bevegelsene slik at skinna er ubrukelig.

- Jeg vet derfor ikke hva jeg kommer til å gjøre. Det blir vel til at jeg prøver å gipse fingeren og tape fast staven til gipsen. Går ikke det, ja, da kommer jeg nok til å bryte rennet før slalåmdelen, sier Mowinckel til NTB torsdag.

Hun var i tvil om når hun tar den endelige avgjørelsen om slalåmdelen i superkombinasjonen.

- Kanskje bestemmer jeg meg for hva jeg skal gjøre allerede i kveld, men det kan også hende jeg venter med avgjørelsen til etter utforrennet fredag morgen, sa hun.

Ragnhild Mowinckel pådro seg en seneskade i fingeren under et europacupløp i Bulgaria vel en uke før VM startet. Det er årsaken til de problemene hun sliter med.

Ingen god dag for Sejersted
Lotte Smiseth Sejersted endte på annenplass i treningsomgangen i utfor onsdag, men fikk det ikke til i generalprøven før fredagens superkombinasjon.

Hun kjørte inn 2,40 sekunder bak østerrikske Regina Sterz, som var raskest i den andre treningsomgangen torsdag. Anna Fenninger tok annenplassen før sveitsiske Mari Kaufmann-Abderhalden.

- Jeg bommet skikkelig i midtpartiet. Kanskje det kom av at jeg ville litt for mye og prøvde litt ekstra. Men ellers var kjøringen min ganske grei. Forskjellen fra den første treningsomgangen onsdag var ikke så stor som plasseringen skulle tilsi, sa hun til NTB etter å ha kommet til mål langt bak de beste.

- Nå vet jeg i alle fall hva jeg må rette på til superkombinasjonsrennet fredag, og det var jo ganske greit å gjøre denne feilen unna i dag da. Jeg hadde mange partier i løypa der jeg kjørte greit også, mente hun.

Hun endte på 27.-plass i torsdagens treningsomgang i utfortraseen.

- Hva kan du vente deg i superkombinasjonen?

- Jeg tror det kan bli et spennende renn, for jeg gjorde unna en god treningsomgang i slalåm i dag tidlig, og det funket veldig bra, overraskende bra vil jeg si, sa hun.

- Ligger hemmeligheten i en god superkombinasjon (utfor-slalåm) i utfordelen eller slalåmdelen?

- Jeg må nok satse på å gjøre det så bra i utfor som mulig, for så å kjøre et mer normalt slalåmrenn. Jeg har i alle fall en god følelse for kombinasjonen, sa hun til NTB.

I Garmisch-Partenkirchen for to år siden overrasket Lotte de aller fleste med å kjøre inn til tiendeplassen i superkombinasjonsrennet. (©NTB)

Nettavisen følger samtlige renn i alpin-VM direkte på livesport.nettavisen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere