– Jeg er kjempefornøyd. Det er alltid kult å ha en god dag på jobben. Det har vært en fantastisk helg for Norge, sier Mowinckel til NTB.

30-åringen klinket til fra startnummer elleve og suste ned til suveren ledelse. Mowinckel vant til slutt med 0,30 sekunder ned til Cornelia Hütter. Italienske Marta Bassino ble nummer tre.

– Dette kan absolutt gå hele veien. Taktisk helt rå der. Helt ellevilt, kommenterte Bjørnar Neteland på Viaplay.

Det er andre gangen i karrieren hun går til topps i et super-G-renn i verdenscupen. Sist hun gjorde det var verdenscupavslutningen i Meribel forrige sesong.

Tidenes mestvinnende

Mowinckel har også en storslalåmseier fra tyske Ofterschwang i 2018.

Dermed er moldenseren oppe i tre verdenscupseirer, noe som er norsk rekord på kvinnesiden. Andrine Flemmen har også tre seirer på det øverste nivået.

Flemmen tok sin første seier under verdenscupåpningen i Sölden i 1998. Alle hennes tre topplasseringer kom i storslalåm.

Kajsa Vickhoff Lie har også vært ned super-G-løypa i Cortina. Hun klarte ikke å matche lagvenninnen og endte på 18.-plass.

Alpinmagi

Lørdag sto Vickhoff Lie for et lite stykke alpinmagi ned den italienske fjellsiden. Bærumsjenta klinket til fra statsnummer 30 og kjørte inn til karrierens første pallplassering i utfor.

Det førte også til at hun dyttet Mowinckel ut av pallen og ned på den sure 4.-plassen.

– Det er ingen jeg heller vil miste pallen til enn Kajsa. Jeg sa det når folk gratulerte meg med pallen at Kajsa kom til å ta den. Det er bare megastas for hele laget, forteller moldenseren.

Vickhoff Lie endte på 2.-plass, bare 26 hundredeler bak den slovenske vinneren Ilka Stuhec.

24-åringen kom nylig tilbake fra halvannet års skadeavbrekk etter at hun falt stygt under super-G-rennet i Cal di Fassa i februar 2021.

(©NTB)