RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mowinckel tok seieren i Ofterschwang

IMPONERTE: Ragnhild Mowinckel sikret seg seieren i Tyskland.
IMPONERTE: Ragnhild Mowinckel sikret seg seieren i Tyskland. Foto: Christof Stache (AFP)
Sist oppdatert:
Den første norske seieren siden 2002.

Ragnhild Mowinckel suste inn til seier på verdenscupenrennet i storslalåm fra Ofterschwang i Tyskland. Dette er moldenserens første verdenscupseier.

25-åringen ledet etter den første omgangen i Tyskland, og fortsatte den gode formen i den andre omgangen. Det holdt helt inn til førsteplassen foran Vikoria Rebensburg på den sammenlagte tiden 2.34.80.

- Det er ingen som kan røre henne nå! Den sitter med 66 hundredeler! Dette er helt rått, Bjarne. Det er litt vanskelig å finne ordene for å beskrive, sa NRK-kommentator Peder Mørtvedt da Mowinckel ble gratulert i målområdet.

Heller ikker Bjarne Solbakken kunne holde unna sin begeistring for den norske jenta.

- Hun leverte akkurat det hun skulle, og ingen var i nærheten av henne totalt sett. Det er så totalt og så stabilt. Jeg er stum av beundring, sa Solbakken.

Selv var Mowinckel i ekstase etter sin første verdenscupseier.

- Jeg er i ekstase! Å kunne nå målene man setter seg er bare en fantastisk følelse. Dette er en drøm jeg hadde, og nå er jeg bare i ekstase, sa Mowinckel til FIS etter rennet.

Det er første gangen en norsk kvinne stod øverst på tabellen i et storslalåmrenn siden Andrine Flemmen gikk helt til topps i Sölden 26. oktober 2002.

Tidligere har Mowinckel vært på pallen da hun kom på andreplass i Super-G i Val-d'Isere i desember 2017, og da hun på andreplass i italienske Kronplatz i storslalåm i januar.

Hun fortsetter den fantastiske formen siden OL i Pyeongchang der hun tok sølvmedalje både i storslalåm og utfor.

Nina Haver-Løseth hadde også en meget god dag på jobben ii den tyske bakken, og suste inn til midlertidig ledelse. Hun endte på 7. plass til slutt. Det var foran profiler som Lara Gut og Tina Weirather.

Også Kristin Lysdahl leverte godt, og lå på 7. plass etter den første omgangen. Hun siste inn på tiden 2.37.06 sammenlagt i den andre omgangen, hvilket holdt til 9. plass.

Mowinckel ledet på tiden 1.17.83 etter den første omgangen. Det var 0,44 sekunder ned til Rebensburg etter den første omgangen i Tyskland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere