Mowinckel utenfor pallen etter feil like før slutt

Ragnhild Mowinckel vinket til publikum i målområdet etter utforrennet søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ragnhild Mowinckel vinket til publikum i målområdet etter utforrennet søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Ragnhild Mowinckel øynet håp om medalje før VM-utforen søndag, men endte på 5.-plass etter en feil like før slutt.

10.02.19 14:30

Fra startnummer seks var Mowinckel en av medaljefavorittene på distansen hun tok OL-sølv på i 2018.

Den norske utøveren lå meget godt an etter den tredje mellomtiden, men gjorde en skjebnesvanger feil og havnet langt ut i en av de siste svingene før slutt. Den kostet henne en pallplass.

– Det er sånn det er av og til. Jeg er veldig fornøyd med 95 prosent av løypa, men den siste lille svingen kommer nok til å irritere meg en stund. Det er min feil, jeg blir jo irritert over sånne type feil, uttalte Mowinckel, som tok bronse i superkombinasjonen på fredag, etter løpet.

– Det er en ganske dum feil å gjøre. Jeg ville skape noe i hver sving, men ble dratt ut i svingen før. Jeg kommer meg inn igjen, men merket at all farten døde, fortsatte hun.

Ny mulighet torsdag

Hun har nå en sjanse igjen til gull i mesterskapet – storslalåmen på torsdag.

– Det er en sjanse igjen, en god sjanse. Før jeg kom inn i VM, vil jeg si det var min største sjanse. Jeg har fortsatt troen på det.

Etter at seks løpere hadde kjørt, la moldenseren seg på 2. plass, ti hundredeler bak Lindsey Vonn. Men fra startnummer ni smadret Ilka Stuhec fra Slovenia samtlige konkurrenter og tok en overlegen ledelse. Hun var hele 0,49 foran Vonn, som kjørte sitt siste renn søndag.

Vonn avsluttet med bronse

Bronsemedaljen til Vonn er det siste hun gjør i en alpinbakke. Amerikaneren ender med det på 81 verdenscupseirer, fem bak rekordholder Ingemar Stenmark. I tillegg har hun to VM-gull og ett OL-gull på CV-en.

– Hun er en levende legende for oss, som vi har hatt muligheten til å konkurrere med. Det er en stor profil som takker for seg og selvfølgelig er det trist, sa Mowinckel om Vonn.

Likevel var ingenting avgjort selv om de antatt beste kjørte tidlig. Fra startnummer 19 overrasket Corinne Suter stort og la seg på 2. plass, 0,24 bak Stuhec.

Lie med bestenotering

20 år gamle Kajsa Vickhoff Lie kjørte godt gjennom hele løypa og var i mål på en 19.-plass, 1,34 bak Stuhec. Etter endt målgang var juniorverdensmesteren i utfor i godt humør og fikk hele tribunen med på bølgen. Plasseringen er hennes beste som seniorutøver.

– Jeg kjører greit på ski, det er alltid gøy å stå på ski. Det er veldig gøy at så mange står ved mål og heier og at man kommer i mål til jubel uansett. Resultatmessig er det mitt beste resultat i utfor noensinne, så det tar jeg med meg, sa Bærum-utøveren.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.