RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Chris Radburn / Pa Photos / NTB scanpix

Moyes: - Jeg må vinne for å overleve

Sist oppdatert:
Å være manager i Manchester United er en stor utfordring, medgir skotten.

David Moyes håper lykken snur for et kriserammet Manchester United.

For første gang siden 1932 har storklubben innledet et kalenderår med tre strake tap.

- Skal du overleve i denne jobben, må du vinne, og i de siste kampene har ikke jeg vunnet, medgir Moyes overfor Uniteds nettsted.

De regjerende ligamesterne innledet 2014 med hjemmetap mot Tottenham i Premier League. Deretter ble de slått ut av Swansea i FA-cupens 3. runde, igjen på hjemmebane. Og i midtuken tapte rødtrøyene første semifinalekamp mot Sunderland i ligacupen 1-2.

Ingen lett reise
- Slik er fotballen. Det er aldri en lett reise. Å være manager i Manchester United er en stor utfordring, uansett om du har en rekke med seirer eller tap, sier Moyes.

Fansen buet da United stupte ut av FA-cupen sist helg, men Moyes fikk støtte fra supporterne underveis i kampen mot Sunderland. Skotten omtaler United-fansen som «eksepsjonelle».

Den tidligere Everton-manageren har fått en lei start i jobben på Old Trafford. Etter drøyt 26 år valgte Alex Ferguson å tre til side. Moyes ble håndplukket av forgjengeren til jobben.

Ingen panikk
Moyes avviser at han er i ferd med å få panikk.

- Jeg har vært i denne situasjonen tidligere og kommet helberget gjennom det. Jeg føler at vi er i ferd med å snu det hele. Vi er i ferd med å bli litt bedre. Du trenger litt flaks på din vei, og for øyeblikket ser det ikke ut til at vi får nok av det, sier skotten.

- Men jeg merker at det i garderoben er en vilje til å kjempe oss ut av denne situasjonen (motgangen), fortsetter den tidligere Preston-manageren.

I helgen kommer Swansea tilbake til Old Trafford. En uke etter at de slo storklubben ut av FA-cupen, venter møte i Premier League, hvor United er hele elleve poeng bak serieleder Arsenal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere