*Nettavisen* Sport.

«MP» forventer tillit

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Med Morten Pedersen (33) som midtstopper har Tromsø fremstått som et av Norges beste forsvarslag. Nå forventer «MP» at klubben viser ham tillit også i kontraktsforhandlingene.

24.10.05 10:40

ALFHEIM STADION (TV 2 Nettavisen): TROMSØ-VIKING 1-0:

- For meg har det handlet om tillit hele veien. I hele sesongoppkjøringen spilte jeg midtstopper og gjorde tingene bra. Men da seriealvoret startet, flyttet trener Otto Ulseth meg ut som venstreback. Det fungerte dårlig for både meg og laget, sier Pedersen, og er glad for at Steinar Nilsen som et av sine første grep som ny hovedtrener, valgte å bruke ham som stopper.

- Det har jo ikke gått så verst for laget heller med meg som midtstopper, bemerker ”MP” tørt.

Ønsker seg to år
I løpet av de nærmeste dagene skal veteranen med det følsomme venstrebeinet i nye samtaler med klubbledelsen. Han legger ikke skjul på hva uenigheten dreier seg om.

- Jeg ønsker en kontrakt på to år, men har foreløpig bare fått tilbud om ett. For meg blir dette et spørsmål om tillit og det å føle seg ønsket, mer enn en diskusjon om penger, sier Pedersen, og hevder han har fått tilbud om toårskontrakt fra andre klubber, men at han aller helst ønsker å fortsette på Alfheim.

- Selvsagt ønsker jeg å fortsette her. Det er her jeg har slekt og familie, sier han.

- Med i planene
Kampen mot Viking ble siste seriekamp på hjemmebane for solide veteraner som Bjørn Johansen og Roar Christensen. I tillegg har også Arne Vidar Moen spilt sin siste kamp for «Gutan». Dermed tynnes det ut blant «kontinuitetsbærerne» i klubben.

Trener Steinar Nilsen svarer på problemstillingen med avvæpnende godt humør:

- Morten har utviklet seg i løpet av sesongen, og virker å bli bedre og bedre. Nå begynner han å bli virkelig god¿

- Betyr det at du ønsker ham med videre?

- Ja, selvsagt ønsker jeg han med i klubben også neste sesong.

- Men han ønsker og forventer seg to sesonger?

- Det er et forhandlingsspørsmål mellom Morten og de som sitter med forhandlingsansvar i klubben. Jeg kan ikke si noe mer enn at jeg ønsker Morten med videre, men hvis klubben mener at han stiller krav som ikke kan innfris, så blir trenerne nødt til å forholde seg til det, mener Nilsen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag