RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

«Mr. Joker Merida» ny direktør

Sist oppdatert:
Svein Erik Vold har vært med siden oppstarten for åtte år siden.

En betennelse i overgangen mellom magesekken og spiserøret ble Svein Erik Volds bane som toppsyklist. Han la opp i juni, men nå får 27-åringen forsøke seg i ny rolle.

Trønderen er den nye sportsdirektøren i Joker Merida. En rolle han deler med Gino Van Oudenhove.

- Jeg er veldig glad for at vi kan rekruttere fra egne rekker. Vi vet hvem Svein Erik er, og han kjenner oss godt fra før av, sier Van Oudenhove til procycling.no.

Den mest rutinerte jokeren
I dag – tirsdag – møter Vold sine «nye lagkamerater» for første gang i ny rolle. Det er også dagen 2013-stallen blir presentert hos samarbeidspartneren på Oslos vestkant.

Men den nye sjefen er slettes ingen nykommer i miljøet. Faktisk var Vold fram til i sommer den eneste som var igjen fra rytterne som utgjorde Team Maxbo Bianchi da laget startet opp foran 2005-sesongen.

- Han har vært med helt fra starten av. Han sitter på erfaring og verdiene vi har bygd opp allerede. Han er naturlig respektert av rytterne. Han har gode taktiske evner. Dette er alle erfaringer jeg tror han får nytte av som sportsdirektør som oss, mener Van Oudenhove.

Belgieren anslår at nykomlingen nesten like mye benyttet som han selv i følgebilen i debutåret som sportsdirektør.

- Det er ikke meningen at Svein Erik skal være en assistent. Han er en fullverdig sportsdirektør som skal være med utvikle laget i framtiden.

Gullgrossist på bane
At han skulle havne bak rattet i Joker Merida-bilen er slettes ingen overraskelse. I flere år har partene snakket sammen om et framtidig samarbeid, men stjørdalingen måtte selvsagt avvikle sin aktive karriere først.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY SJÅFØR: Allerede i løpet av debutsesongen som sportsdirektør er Gino Van Oudenhove beredt på å gi denne mannen mange sjanser.
NY SJÅFØR: Allerede i løpet av debutsesongen som sportsdirektør er Gino Van Oudenhove beredt på å gi denne mannen mange sjanser.

De siste årene har han ofte vært benyttet som roadcaptain (personen som styrer laget ute på veien, red. anm.) for Joker Merida. Men i starten av karrieren var det faktisk på bane at han skapte seg et navn.

- Jeg tror jeg har sju NM-gull som junior på bane, sier Vold til procycling.no og har helt rett i det.

Totalt har han 13. Som syklist har han også prestert godt i ritt som Tour d’Alsace, Loir-et-Cher og Rogaland Grand Prix. Men mest av alt har Vold vært en lojal hjelperytter og en som har bidratt stort med sitt eminente sykkelhode.

Sykkelfamilie fra Stjørdal
Vold kommer også fra en hengiven familie av syklister.

- Begge brødrene mine har vært innom elitesatsingen i Stjørdals/Blink. Far min var syklist, og det samme har onkelen min vært. Det er også søskenbarn i familien som har syklet, ramser han opp.

Svein Erik Vold elsker virkelig sykkelsporten. Derfor har skandalene som har blitt rullet opp rundt Lance Armstrong og hans US Postal gjort et sterkt inntrykk på ham.

- Jeg synes det er utrolig trist. Samtidig håper jeg at dette nå blir rullet opp ordentlig. Dette har jo nesten foregått før min tid som seniorrytter, så jeg tror ikke det treffer helt dagens sykkelsport, med dens standarder i forhold til antidopingarbeid. Likevel synes jeg det er trist, innrømmer han.

Ekstrem utvikling
For mest lyst har han egentlig til å snakke om framtiden. I dag starter hans nye virke med å ønske blant annet juniorverdensmester på tempo, Oskar Svendsen, velkommen blant nykommerne på laget.

Vold er imponert over både talentutviklingen i Norge og hvordan standarden på de hjemlige sykkelrittene har utviklet seg de siste årene.

- Oppslutningen rundt norsk sykkelsport er mye større, tilfanget av talenter er mye bredere og jeg synes nivået har løftet seg tilsvarende. I Norge har vi faktisk vært litt i forkant med utvikling av rittene. Jeg tror sykkelsporten bare kommer til å vokse om vi fortsetter å prestere i de største løpene. Det er klart at det som har skjedd i Tour de France de siste årene, har betydd utrolig mye for dette.

- Det blir litt spesielt
En gang håper han å kjøre Joker Meridas følgebil under Glava Tour. Før den tid skal både plukke opp en del tips fra Gino og vende seg til å være sjefen når Joker Merida går løs på en ny sesong.

- Det blir litt spesielt, det. Samtidig som man er kompiser med de aller fleste fra før av, må man jo være profesjonell også.

- Hvor nyttig er det for deg at du nettopp har lagt opp selv, og at du kjenner de aller fleste rytterne i feltet?

- Det er nok viktig at jeg kjenner til hvordan både våre egne og andres ryttere sykler. Jeg kjenner til både det taktiske og det psykiske aspektet hos rytterne, og det ser jeg på som en styrke. Det er nok generelt en stor fordel å ha syklet selv før man blir sportsdirektør. Det er ikke så mange som kommer inn i en slik rolle uten å ha gjort det, påpeker Vold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere