RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mørke skyer over Newcastle

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Det lukter nedrykk av Alan Shearers menn.

TOTTENHAM – NEWCASTLE 1-0:

Det begynner å bli lenge siden Newcastle var et topplag i Premier League, men det er likevel vanskelig å forestille seg at den tradisjonsrike klubben skal forsvinne ned fra toppdivisjonen.

Etter at laget rykket opp i det ypperste selskap under Kevin Keegans ledelse i 1992/1993-sesongen, har laget holdt seg oppe, og blant annet fått med seg to annenplasser i 1996 og 1997.

Nå spøker det imidlertid for Tyneside-laget. Søndag ble Tottenham for sterke på White Hart Lane, og dermed ligger Newcastle nest sist på tabellen, når fem serierunder gjenstår av sesongen.

Bent fikset biffen
Darren Bent sendte hjemmelaget i føringen etter 24 minutter s spill av første omgang. Tottenham kontret hurtig, og Luka Modric prøvde å finne Robbie Keane med en pasning i bakrommet.

Newcastles Sèbastien Bassong fikk stoppet forsøket, men klarerte rett i beina på Bent. Spissen fikk to muligheter, og på andre forsøk satte han ballen i mål fra skrå posisjon.

Tottenham var totalt sett det beste laget i løpet av de første 45 i London, og det var derfor ikke ufortjent at de kunne gå til pausen med ledelse.

Annullert scoring
Etter hvilen hadde Newcastle ballen i mål, men dommer Mark Hasley valgte å annullere scoringen.

Tottenham-keeper Heurelho Gomes bommet på utboksingen, og ballen endte opp hos Vedran Corluka. Kroaten slo ballen rett til Obafemi Martins, som banket den i mål via stolpen.

Tottenham hadde imidlertid for lengst blitt belønnet med frispark, på grunn av en hands på den nigerianske Newcastle-spissen.

Nærmere kom aldri gjestene, og dermed ebbet kampen ut på 1-0 til Tottenham. Harry Redknapps menn ligger nå på en foreløpig 9.-plass i Premier League, med 44 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere