RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møter ikke tungvektere fredag

Foto: Hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Gentle Tilly varslet form sist og fredag kommer årets første.

Før vi skal til Stockholm og Solvalla denne helgen, skal det kjøres V65 på Jarlsberg travbane i Tønsberg fredag kveld. Fine spilleløp og flott kvalitet på løpene, og bankervalgene synes ganske enkle denne fredagen.

Klikk her for å se våre V65-tips til Jarlsberg

3 Gentle Tilly er etterhvert blitt åtte år gammen og nærmer seg to milioner kroner på konto. Etter at årets første starter hadde vært litt på det jevne, var det den gamle gode Gentle Tilly som kom ut i Megaman Cup på Bjerke på Grand Prix-søndagen. Megaman Cup som kjøres med kvalifisering og finale og i kvalløpet sitt gjorde Gente tilly en helsvett avslutning og var ikke langt bak vinneren Royale de Crepon i mål. I selve finalen galopperte Gentle Tilly ut mot oppløpet og hadde trolig vært tredje i mål.

Treningsrapportene fra Skien er positive på Gentle Tilly, motstandsmessig er det ned flere klasser fredag, sporet er perfekt, kusken er blant de beste i landet og da er det ingen grunn til å gardere, selv om det finnes en liten risiko for galopp.

2 M.T. Cherokee var ålreit i Bergen sist, men ikke mer. 8 Enzo står håpløst til i spor åtte bak bilen og verken 6 Uppercut Flevo eller 7 Santana Ås er blant de tøffeste guttene i klassen lenger, mens 5 French Design kommer tilbake etter å vært en tur hos Flemming Jensen i Danmark (uten å komme til start). Gentle Tilly blir vår hovedbanker fredag.
Rangering V65-6: A: 3 B: 2-8-6 C: 5-7-9-11-10-1 D: 4

Annonse: Øivind Grøstad smeller til med en sylskarp V75-banker på Solvalla som ikke er rangert fagbladene

V65-1:
Mildt sagt uoversiktlig i den første avdelingen der 15 kaldblodshester setter hverandre stevne, men vi kan ikke annet enn å sette 5 Kapfrøkna først. Vi hadde full kontroll på hoppa da hun vant V65-1 på Jarlsberg 8. april i år og i et noenlunde likt løp som dette etter å ha sittet bom fast i årsdebuten. Dessverre så er Kapfrøkna svært galopplysten og sist må nok en ivrig Thomas Ellefsen ta på seg skylden for at hoppa ikke vant da han fristet henne veldig mye på siste bortre. Da gikk trolig seieren fløyten, feilfritt blir ikke denne hoppa lett å stoppe fredag.

7 Kengu er også en fartsfylt men galopplysten krabat. Fra et fint springspor her bør et være mindre galopprisiko og Kengu er sikkert god for å ned mot 30.0 på distansen, kanskje litt under til og med og Flåten-hoppa er tidlig aktuell her. Perfekt står står også 1 Tysvær Mai og herfra er den formtoppede hoppa garantert et fint løp. 10 Bjørnemyr Fresa var umulig å se som en V75-vinner sist lørdag. Hoppa har stort sett hengt med i sine tidligere løp og aldri vist noe ekstra. Men hun var så god lørdag og vant så lett, at hun må tas på alvor her, selv om oppgavene er betydelig tøffere her med tillegg.

4 Storm Lydia gjør en interessant årsdebut. Hevdet seg ålreit i fjor og selv om ikke hoppa er den tøffeste, kan hun være aktuell med smygløp. 15 Seile Perla spurte flott til tredje i sin første start på fire måneder sist i et lunsjløp på Drammen og tapte kun for to bra hester (vår banker Norheim Odin og smygkjørte Banna Bein). Men bakspor på tillegg, full vei og defensive Odd Arne Sagholen som kusk trekker alle ned her, selv om hoppa går fram med løp i kroppen. Landschampion Eirik Høitomt er i sinnsykt slag om dagen (16 seire siden mandag 16. mai) og selv om 9 Frøken Kiodol var elendig sist, er det vrient å utelate Høitomt om dagen.
Rangering V65-1: A: 5 B: 7-1-10-4 C: 15-9-11-3-14-13-2-6-8-12

V65-2:
9 Movie Q.C var sjanseløs mot treårstalentet Kilkenny i sin norgesdebut på Bjerke for en måned siden, men gjorde et flott løp etter å ha sittet langt bak underveis. Sist gjorde hoppa en fantomavslutning til overlegen seier etter drøye i den siste svingen på Biri og Kolnes-hoppa er helt klart et bankeralternativ fredag. Men spor ni og sprint er litt sjanseartet (god god rygg på Pirana fra start), og Høitomt finner nok et fint par utvendig underveis. Og ikke glem heller at det er full form på stallen til Sigbjørn Kolnes i øyeblikket.

2 Pirana har ikke fått seierens sødme enda, men Good As Gold-hoppa har vært jevnheten selv og her er det bra sjanse for tetkjenning direkte og sprint er trolig en fordel. klart motbud til favoritten. 7 Danny's Wild Lass var meget sterk fra dødens i sin første start her til lands fjerde sist, og måtte kun gi svært knepent tapt for en smygkjørt Viva Giddex (som var en fin lunsjvinner tirsdag). Spor sju er sjanseartet på sprint, men det er spennende med Kai Johansen som kusk istedenfor Marius Høitomt.

6 C.C. Sugarmiss bankerspilte vi i sin nest siste start på Biri, men en feig Geir Vegard Gundersen slapp da teten til strofavoritten Millstone og gikk helpigg i mål som toer. Sist var hoppa ursvak, men grunnkapasiteten er bra på denne fireårshoppa. 3 Tres Jolie skrellvant tredje sist, var godkjent nest sist og kunne lite sist. Thor Borg opp nå fra et fint spor.
Rangering V65-2: A: 9 B: 2-7-6 C: 3-10-4-11-12-5 D: 8-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V65-3:
Et svært åpent sprintløp her i den tredje avdelingen og vi klemmer til med bortglemte 7 Tiny Dancer som favoritt. Som kusk Geir Vegard Gundersen varslet om på forhånd så ble det startgalopp i volten sist, en opphentingen var igjen fin. Tredje sist ble Tiny Dancer kjørt fram i dødens runden igjen og utfordret ledende Livi Candy kraftig nedover oppløpet. Nest spurtet hoppa flott til tredje i et V75-løp. Har vinnerform i kroppen og i et ellers åpent løp prøver vi en frekkis.

3 Ofelia Vang kommer tilbake etter en liten pause, gjorde en flott sesong i fjor og har mer enn nok kapasitet til å vinne dette. Tidlig på her. 1 Patricia Hastrup blir favoritt, men møter mye bedre hester her enn i seiersløpene og risikerer å bli overflydd. 2 Jamelia Diamant har spurtet flott flere ganger i det siste, og snuser på en sjelden seier nå. 11 Valuable galopperte i fin posisjon midt i den siste svingen sist. Hammersborg-hesten kan vinne her med klaff på veien.

6 Whitney As bremset bort seieren i V75 sist og holder kanonform, men spor seks bak bilen er sjanseartet med en middels kusk. 8 Nanna Pride var god i årsdebuten, men overraskende svak sist og spor åtte bak bilen er ugunstig.
Rangering V65-3: A: 7 B: 3-1-2-11-6 C: 8-12-9-5 D: 4-10

Annonse: Øivind Grøstad klokket denne hesten til 10.0/800m sist og byr på en 15-oddser i V75-3

V65-4:
Vi tror mest på 12 Mysterious og 11 Gidde R. Icke i den fjerde avdelingen, selv om begge holder usikker form. Bakspor trenger ikke bli feil i et løp med mange hester som holder usikker form. Mysterious spurtet frenetisk i et bløøffløp på Bjerke nest sist, der Gliding Myth fikk lure unna i tet. Sist strakk ikk hesten til i Megaman Cup etter et løp i tredje innvendig, i kveld er selvsagt motstanden vesentlig enklere. Gidde R. Icke var med i et monteløp på Oslo Grand Prix-helgen og gikk et løp på det jevne. Holder usikker form som mange av deltagerne i dette løpet, men vi setter den tidlig på.

3 Super Tail har ikke vært som best den siste tiden, men rapporteres i bra orden igjen nå og står i det minste fint til. Har skuffet fire ganger på rappen nå, men skal jo kunne duge her.

10 Riccione Ås må få et løp bakfra i kveld, det tror vi er en fordel. Eirik Høitomt setter seg opp bak meget variable 5 Big City Rambler og skal passes litt. Han gjør noen pangløp fra tid til annen denne femåringen, selv om de siste innsatsene har vært svært middelmådige. 1 King Boszorg varslet litt fremgang sist og står forlokkende til.
Rangering V65-4: A: 12 B: 11-3-10 C: 5-1-8-2-4-6 D: 9-7

V65-5:
De to flotte treåringene 6 First And Only og 7 Rocky Winner skiller seg noe ut her. Førstnevnte settes knepent først, da vi tror han har et bra bud på teten. Var flott å skue i sin norgesdebut på Bjerke for et par uker siden, der han ledet et lunsjløp hele veien og landet på flotte 16.2 full vei.

Rocky Winner gjorde et meget fint seiersløp nest sist på Bjerke og fulgte opp med en sterk andreplass sist i tøft selskap. Er muligens tøffere en First And Only, men må nok gjøre mye av jobben selv her. 10 I'M Ken holdt koken fint på Bjerke sist, i sitt første løp etter et par måneders pause og er den som eventuelt kan true vår favorittduo.
Rangering V65-5: 6-7 B: 10 C: 9-4-2-5-3-12-8-11 D: 1

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere