RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møter italiener i French Open

Sist oppdatert:
Norges beste tennisspiller, Jan Frode Andersen, fikk noe som bør være en overkommelig trekning i 1. kvalifiseringsrunde i French Open.

- Jeg føler at jeg er nær ved å spille stabil topp 50-tennis, sa Andersen til TV 2 Nettavisen forrige uke.

Mandag ble trekningen av årets French Open-kvalifisering foretatt. Andersen møter italienske Leonardo Azzaro i første kamp. Azzaro er rangert på 257. plass på verdensrankingen (entry), og har ikke gjort seg altfor mye bemerket på tennis-touren til nå.

Årets beste prestasjon er to semifinaler i Challenger-turneringer i Italia. Der har han møtt og slått spillere så høyt oppe som på 115. plass i verden. Likevel er Azzaro en spiller som Andersen skal og må slå hvis årets mål om å nærme seg verdens beste hundre spillere, skal nås.

- Jeg har aldri spilt mot ham tidligere, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Mer interessant enn trekningen mot Azzaro, er hvem nordmannen møter i de to siste kvalifiseringsrundene hvis han slår italieneren.

I en eventuell 2. rundekamp venter vinneren av Laurent Recouderc (FRA) og Daniel Elsner (TYS). Elsner er rangert best av de to, på 152. plass i verden. Vinner Andersen også den kampen, venter trolig amerikanske Jeff Morrison i tredje og siste kvalifiseringsrunde. Morrison er 11. seedet i kvalifiseringen, og nummer 117 i verden.

Det positive er at Andersen står med 2-1 i innbyrdes oppgjør mot Elsner, og 1-0 mot Morrison. Sjansene for å nå selve hovedturneringen i French Open er altså absolutt til stede.

Andersen er selv rangert som nummer 161 i verden akkurat nå. Kampen mot Azzaro spilles tirsdag kveld. Det er umulig å si nøyaktig når, ettersom fem andre kamper skal ferdigspilles på samme bane først, men TV 2 Nettavisen følger kampen direkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere