RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møtte kinesisk mur

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ingrid Tørlen og Nila Håkedal ble slått ut i åttendedelsfinalen i sandvolleyball.

Det norske paret var sjanseløse mot kinesiske Jia Tian/Jie Wang - og tapte 0-2 (12-21, 15-21).

Wang Jie og Jia Tian er topprangert i OL og var store favoritter foran møtet med de norske jentene i Chaoyang Beach Volley Park fredag. Der ble det gjort kort prosess med det ene av Norges to gjenværende par i sanden. På snaue 37 minutter var Håkedal og Tørlens Beijing-eventyr over.

Det var ikke helt uventet. De norske jentene kvalifiserte seg for åttendedelsfinalen gjennom å slå meksikanske i taperrunden sent torsdag kveld. Oppladningen til åttedelsfinalen mot toppmotiverte kinesiske jenter noen timer senere, var med andre ord langt fra optimal.

Så seg ikke tilbake
Kineserne tok da også oppskriftsmessig kommandoen fra første ball og «cruiset» nærmest gjennom det første settet. 21-13 sier sitt om at overmakten var relativt stor.

Innledningsvis i sett nummer to så det imidlertid bedre ut med norske øyne. Tørlen og Håkedal spilte godt, og tok ledelsen med 3-0. Forspranget beholdt de fram til 9-7. Da traff høyreiste Jia Tian med et knippe solide blokker – og snudde settet i kinesisk favør til 10-9.

Deretter så aldri favorittene seg tilbake. Settet endte til slutt 21-15 – og dermed var både kampen og OL-reisen over for de norske jentene.

Slo Maaseide/Glesnes
Wang og Jia Tian kan på sin side konstatere at de har slått to norske par på veien mot en eventuell medalje på hjemmebane. I siste kamp i puljespillet ble Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes beseiret med 2-1. I den kampen tok de norske jentene førstesettet – og hadde kineserne i kne en periode.

Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes skal ut i sin åttendedelsfinale senere. Den har start 14.00 norsk tid. Motstander er brasilianske Renata og Talita, et par de norske jentene har svært god kontakt med. De norske jentene trener ofte sammen med brasilianerne, både når de er på treningsleir i Brasil og ved andre anledninger.

Senest i forkant av åpningskampen i OL trente det norske paret og brasilianerne sammen i Beijing. Renata og Talita må finne seg i å være små favoritter.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere