*Nettavisen* Sport.

Muamba spurte etter sønnen

STØTTE: Fabrice Muamba får støtte fra en samlet fotballverden. Foto: (PA/Scanpix)

- Hvor er Josh?

20.03.12 11:27

Tilstanden til Boltons midtbanespiller, Fabrice Muamba (23), er fremdeles kritisk, men med stadig tegn til forbedring. Mandag kveld kunne sykehuset opplyse at han nå puster på egenhånd og er i stand til å svare på enkle spørsmål. Han kjente også igjen familiemedlemmer.

Ifølge den engelske avisen Mirror skal Muamba ha spurt etter sin tre år gamle sønn, Joshua, da han våknet opp etter nesten to døgn i koma.

«Alle deres bønner hjelper»
Hans forlovede, Shauna Magunda (27), brukte twitter til å takke for all støtte og fortelle fansen at deres bønner var blitt besvart.

«Alle deres bønner hjelper, tusen takk. Hver eneste bønn gjør han sterkere. Gud er hellig.»

Curtis Codrington er en venn av familien og besøkte Muamba på sykehuset mandag. Etter besøket fortalte han til Associated Press at Muamba «snakket minimalt på engelsk og fransk. Noe som er bedre enn ingenting».

Bolton-manager, Owen Coyle, ønsket på vegne av familien å takke en samlet fotballverden.

- Folk er genuint interessert og bryr seg om Fabrice. Alle vet han er en fantastisk ung mann, og alle håper det vil hjelpe han i denne kampen han nå kjemper, fortsetter Coyle.

Det er tydelig at Muamba er en populær mann i Bolton. Utenfor Reebok Stadium er det fullt av drakter, skjerf og hilsener.

- Fotball blir «irrelevant»
Bolton kaptein Kevin Davies (34), som fulgte Muamba i ambulansen til sykehuset, sier i et intervju på BBC mandag, at fotball i slike øyeblikk blir «irrelevant».

- Det har vært tøft for alle involvert i klubben, for alle involvert i fotball. Det er så tragisk at noe slikt skulle skje med en som Fabrice. Som du kan forestille deg har det vært søvnløse netter etter hva vi var vitne til på banen, sier en tydelig rystet Davies.

Fra alle kanter av verden strømmer det inn meldinger. David Beckham sendte sin personlige hilsen, og andre fotballprofiler som Wayne Rooney, Robin van Persie og Vincent Kompany har vist sin støtte via twitter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.