RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mueller lover flere ess

Sist oppdatert:
IDRETTENS HUS (TV 2 Nettavisen): - Jeg har flere ess i ermet, sier Peter Mueller og smiler lurt. Amerikaneren har løftet norsk skøytesport til gamle høyder. Nå sikter han mot OL i Torino.

- Det er veldig spesielt å jobbe i Norge. Dette er skøytesportens fødeland. Jeg er som et barn i godtebutikken, sier Mueller til TV 2 Nettavisen. Mirakelmannen signerte onsdag ny kontrakt med Norges Skøyteforbund.

Det er ikke mer enn et par år siden de fleste trodde norsk skøytesport hadde kastet alle kortene. Men i fjor trakk Peter Mueller fram et uventet ess fra ermet, i form av Øystein Grødum. Og sist helg viste han fram to nye ess; Even Wetten og Rune Stordal.

Nå lover han mer.

- 6-8 medaljekandidater
Norges Skøyteforbunds store mål er OL i Vancouver i 2010. Men allerede neste vinter kan olympiske medaljer finne veien - fra Torino - til Idrettens Hus på Ullevål i Oslo.

- Jeg har flere overraskelser på lager. Vi får se neste år, sier Peter Mueller til TV 2 Nettavisen, og legger til at seks, sju eller kanskje til og med åtte nordmenn kan ta medalje i OL i Torino neste vinter.

Torsdag reiser han hjem til USA for å ta en velfortjent ferie. Derfor var han svært ivrig på å komme til enighet med Norges Skøyteforbund om en ny kontrakt denne uka.

- Det var veldig viktig for meg. Jeg ville reise hjem med en god følelse, forklarer Mueller.

Tenker langsiktig
- Det viktigste for oss, er at det er en langtidskontrakt. Vi vil jobbe langsiktig. Ikke bare med landslaget, men også med utviklingen av norsk skøytesport - ettersom Peters arbeid ser ut til å virke så bra, sier sportssjef Finn Aamodt til TV 2 Nettavisen.

Skøytelandslaget vil i stor grad kjøre det samme opplegget kommende sesong. Første samling er allerede 5. mai. Senere i mai tar Aamodt med seg Mueller og løperne til Frankrike på en sykkelsamling. Og 31. juli starter treningen på is, i Vikingskipet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere