Gå til sidens hovedinnhold

Mühlegg satser på comeback

Skandaleløperen Johann Mühlegg vurderer å gjøre comeback. Nå satser han mot OL i 2006. Dopingstraffen er sonet i neste uke.

– Nå er jeg klar til å snakke om et comeback. Jeg kan vinne renn igjen og delta i vinterlekene i Torino i 2006, sier han til den spanske avisen El Mundo.

Han ble dopingtatt under OL i Salt Lake City. Først ble han bare fratatt det siste av de tre gullene han vant der, men i fjor høst besluttet Idrettens Voldgiftsrett at han måtte gi fra seg også de to gullene han vant rett før han testet positivt på dopingmiddelet NESP.

Da dommen falt, sa Mühlegg at han ville legge opp. Nå har han ombestemt seg.

– Men et comeback kan først skje neste sesong, for denne er nesten over, sa Mühlegg som vil fortsette å gå for sitt nye land Spania.

Kritikk
– Jeg er stolt over å være spansk, sier han, men han retter i intervjuet kritikk mot spanske myndigheter og idrettsledere fordi han ikke har fått mer støtte.

– Kong Juan Carlos skuffet meg. Han sa til meg at han ville invitere meg, men så hørte jeg ingenting. Også statsministeren lovet at de ikke ville svikte meg, men jeg føler det som om de lot meg i stikken, sier Mühlegg.

– Avgjørelsen om å ta fra meg OL-gullene mine handler om politikk. Tyskland og Norge brukte sin innflytelse mot meg. Jeg forstår ikke hvorfor Spania ikke gjorde noe for å støtte meg, sier han.

(NTB-DPA)

Si din mening om Mühleggs mulige comeback i kommentarfeltet under.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger