Mulig comeback for Bohinen

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Og det er ikke det eneste uvanlige grepet fra et redusert Stabæk.

29.01.09 20:47

LA MANGA (Nettavisen): Det er tynt i Stabæk-rekkene for tiden. Mange spillere er borte fra høstens gullag, og i tillegg sliter flere med skader.

Bare 13 spillere i A-stallen deltok på torsdagens treningsøkt på La Manga, og av dem var to keepere.

Av utespillerne har tre av spillerne knapt spilt Tippeliga-fotball (Torstein Aase står med to innhopp og to minutters spill, Thomas Rogne har tre innhopp og elleve minutter med Tippeliga-erfaring, mens Jan Tømmernes har 23 minutter på sine fire innhopp), og dermed står Stabæk igjen med kun åtte utespillere av den erfarne sorten.

Bohinen-retur
Ordet «krise» vil man ennå ikke ta i bruk, men så ille er det at det nå går mot en retur på banen for den gamle Drillo-helten Lars Bohinen.

Italia- og England-dödaren, med erfaring fra norsk, dansk, sveitsisk og engelsk toppfotball, har deltatt på begge Stabæks treningsøkter på La Manga. Riktignok er ikke 39-åringen fullt så bevegelig som før, men med ballen er Bohinen fortsatt sikkerheten selv.

- Han kan fortsatt gå inn og gjøre en god figur i 15-20 minutter på dette nivået, sier landslagsassistent Ola By Rise til Nettavisen.

Det er trener Jan Jönsson helt enig i.

- Lars er meget aktuell for kampen i morgen, bekrefter Stabæk-treneren.

Japansk test
Han blir ikke det eneste nye fjeset i Stabæk-drakt på fredag. Med seg på benken vil han få japaneren Daigo Kobayashi, en offensiv midtbanespiller med god skuddfot.

- Han er blitt anbefalt meg av en kollega i Japan. Han kommer ned torsdag, og vil sannsynligvis få sjansen i løpet av kampen mot Honka.

Men selv med både Bohinen og Kobayashi på plass, vil det fortsatt er det bare være tre utespillere på benken når fredagens kamp blåses i gang. Tor Marius Gromstad er fortsatt langt unna å være kampklar, mens Tom Stenvoll trener alternativt etter onsdagens smell. Dermed kan det være duket for flere overraskelser.

Ba Lyn om spillere
Nettavisen vet at Stabæk har spurt Lyn om å få låne spillere til Honka-kampen, men fått avslag. Dermed fortsetter jakten.

- Det kan være at vi spør Fredrikstad eller Rosenborg om å få låne noen spillere av dem til fredagens kamp, bekrefter trener Jan Jönsson.

Uansett utfall, er det liten tvil om at Stabæk må forsterke – og det fort. Jan Jönsson innrømmer at klubben har dårlig tid.

- Det er langt fra optimalt å ha det sånn på treningene. Vi skal ikke la oss stresse til å kjøpe nye spillere, men det begynner å haste, medgir Stabæk-sjefen.

PS! Det er over fem år siden Bohinen sist spilte en offisiell fotballkamp. Han ga seg på topp, ved å sette inn den avgjørende straffen for Vålerenga mot Wisla Krakow i andre runde av Uefa-cupen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag