RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NEPPE LENGE IGJEN? Andy Murray topper verdensrankingen. Skotten tror dog ikke at han forblir i årevis.
NEPPE LENGE IGJEN? Andy Murray topper verdensrankingen. Skotten tror dog ikke at han forblir i årevis. (Rex / Shutterstock / NTB scanpix)

Murray: - Jeg har kanskje bare et par år igjen i verdenstoppen

Tror ikke han holder nivået like lenge som Roger Federer.

Tennisstjernen Andy Murray (30) tviler på at han kan opprettholde nivået når er han godt opp i 30-årene. Han vil skvise ut mest mulig av de gode årene han har igjen.

Roger Federer (35) og Rafael Nadal (31) har begge trosset alderen og vunnet Grand Slam-titler etter å ha passert 30 år. Det mener Murray er unntak fra det som er vanlig.

- Treneren min, Ivan Lendl, konkurrerte fortsatt i toppen til han var 32, men generelt har de siste 20-30 årene vist at spillere sliter når de er tidlig i 30-årene, sier Murray til BBC.

- Jeg vet om spillere som har klart seg veldig bra, men slik blir det nødvendigvis ikke for meg. Kanskje er de neste par årene de siste der jeg har muligheten til å vinne de store turneringene.

Den 30 år gamle skotten står med tre Grand Slam-titler, to i Wimbledon og én i US Open. Han har også vunnet to strake OL-gull.

Om to uker starter årets Wimbledon-turnering. Murray er tilbake i form etter en frustrerende periode med sykdom og skader. Nylig tok han seg til semifinalen i Roland-Garros, der det ble tap for sveitsiske Stan Wawrinka etter en femsettsthriller.

Murray skal lade opp til Wimbledon med spill i Queen's Club-turneringen i Vest-London.

Verdenseneren er tittelforsvarer og går for sin tredje strake triumf og sin sjette totalt. I mandagens åpningsrunde skal Murray bryne seg på sin landsmann Aljaz Bedene.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere