*Nettavisen* Sport.

Murray ble britenes OL-helt

Foto: Afp

Knuste verdensener Rogerer Federers OL-drøm.

05.08.12 18:04

ROGER FEDERER - ANDY MURRAY (2-6, 1-6, 4-6):

Britiske Andy Murray hadde hjemmepublikummet i ryggen da han møtte verdensener Roger Federer i OL-finalen på Centre Courten i Wimbledon.

Det var ventet en tett og spennende duell mellom de to tennisgigantene, men det ble det aldri.

For hjemmehåpet Andy Murray var best når det gjalt og feide sveitseren av banen med seier i tre strake sett; 2-6, 1-6, 4-6.

Sveitseren hadde syv muligheter til å bryte Murray i det andre settet, men maktet ikke å klare det på noen av forsøkene.

Det ble jevnere i det tredje settet, men også her var briten best. Dermed kunne Andy Murray juble for sitt første OL-gull.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Første OL-finale
Hverken Murray eller Federer hadde vært i en OL-finale i Singel tidligere og begge ønsket selvfølgelig å få satt inn et OL-gull på merittlisten.

Det var det altså bare Murray som klarte.

Møttes i Wimbledon-finalen
For en måned siden tapte Andy Murray Wimbledon-finalen mot Roger Federer, noe skotten synes var både trist og surt.

Federer tok sin sjuende Wimbledon-tittel, mens Murray mislyktes i å bryte den lange britiske seierstørken i turneringen.

Fredag kom Murray seg til OL-finalen da han beseiret verdenstoer Novak Djokovic 7-5, 7-5 i semifinalen. Britenes hjemmeyndling fikk dermed et nytt forsøk på å slå Rodger Federer.

Valgte å spille doublekamper
Til tross for at en OL-finale sto for tur søndag, valgte Murray å ikke hvile dagen før oppgjøret. Han brukte nemlig hviledagen til å spille to doublekamper. Sammen med tenåringen Laura Robson spilte han seg fram til finale i mixed double.

Murray mente imidlertid at det ikke var et problem å spille to kamper dagen før finalen mot rivalen Federer og at han godt kunne spilt fem sett i finalen.

Det viste briten at han klarte mesterlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.