Murray enkelt videre i Wimbledon

ENKELT: Andy Murray tok seg enkelt videre.

ENKELT: Andy Murray tok seg enkelt videre. Foto: Pavel Golovkin (Ap)

- Han skapte problemer for meg.

Hjemmehåpet og tittelforsvarer Andy Murray fortsetter med imponerende spill i Wimbledon-turneringen. Mandag sikret han seg kvartfinaleplass.

Fire kamper ut i gressturneringen har ikke Murray tapt ett eneste sett. Den regjerende mesteren fortsatte det gode spillet mot 20.-seedede Kevin Anderson fra Sør-Afrika mandag, da han vant 6-4, 6-3 og 7-6 (8-6) i den fjerde runden.

- Det var en god seier, fordi han spilte bra på slutten og skapte problemer for meg. Det er godt å komme videre uten å tape et sett, sa Murray.

Møter tøff motstand

I kvartfinalen venter 11.-seedede Grigor Dimitrov fra Bulgaria, som trolig vil gi Murray tøff motstand om en semifinaleplass.

- Alle kamper er tøffe. I en kvartfinale spiller alle topp tennis, sa Murray.

Før en eventuell finale må hjemmehåpet trolig slå verdensener Novak Djokovic. Tennisstjernene møter hverandre i semifinalen om begge går videre fra hvert sitt kvartfinaleoppgjør.

Murray er glad for støtten han får på hjemmebane, og han tror det kan hjelpe ham til en ny finale.

- Jeg prøver være konsentrert på banen og ikke tenke på alt annet som skjer rundt meg, men når du spiller foran et stort publikum som dette, øker du intensiteten og det hjelper deg veldig, sa Murray.

Djokovic vant

Førsteseedede Djokovic vant også sin kamp mandag mot 14.-seedede Jo-Wilfried Tsonga fra Frankrike.

- I det tredje settet servet han veldig bra og effektivt. Veldig sterkt. Det var viktig å holde ut der og komme i tiebreak, sa Djokovic.

Serberen vant 6-3, 6-4, 7-6 (7-5). Han møter kroatiske Marin Cilic i kvartfinalen.

- Jeg føler meg bra. Jeg hadde to dager fri og kunne restituere meg litt. Jeg hadde noen tøffe kamper den første uka, sa Djokovic.

Regn stoppet Sjarapova
Mye regn tidligere på dagen tvang Wimbledon-arrangøren til å utsette mandagens åttedelsfinale mellom Maria Sjarapova og Angelique Kerber.

Kampen skulle ha vært kveldens siste, men et langt avbrekk tidligere på dagen gjorde at programmet ble for tettpakket til at det lot seg gjennomføre i sin helhet.

Skal Sjarapova vinne sin annen Wimbledon-triumf i karrieren, må hun spille fire kamper på fem dager. Russeren er favoritt til å gå helt til topps etter at Serena Williams røk ut allerede i 3. runde.

Lykkes Sjarapova med å slå Kerber tirsdag, skal hun spille kvartfinale onsdag og en eventuell semifinale torsdag. Wimbledon-finalen for kvinner spilles lørdag.

Radwanska ute
Tidligere mandag tapte 2012-finalist Agnieszka Radwanska overraskende for russiske Jekaterina Makarova. Den polske tennisstjernen ble knust 6-3, 6-0.

Tre av de fire høyest rangerte spillerne på kvinnesiden er allerede slått ut. Radwanska gikk i samme fotspor som Williams og Li Na.

Alizé Cornet var høyt oppe da hun lørdag slo Williams, men mandag røk hun selv ut av Grand Slam-turneringen.

– Må være konsentrert
Eugenie Bouchard fra Canada slo den franske jenta i to strake sett med sifrene 7-6, 7-5. Dermed er 13.-seedede Bouchard klar for kvartfinalen.

– Jeg er veldig glad og fornøyd med måten jeg spilte på. Det var ikke lett, for Alizé er en meget god spiller. Jeg måtte jobbe veldig hardt. Det er gøy med kvartfinale, men jeg må være konsentrert og ikke la meg distrahere, sa Bouchard.

I kvartfinalen møter hun Sjarapova eller Kerber.

Også Petra Kvitova er videre til kvartfinalen. Hun slo kinesiske Shuai Peng 6-3, 6-2.

I fjor tok Sabine Lisicki seg helt til finalen i Wimbledon. Mandag vant tyskerne sin utsatte kamp i 3. runde med seier over serbiske Ana Ivanovic. Lisicki gikk til åttedelsfinalen med settsifrene 6-4, 3-6, 6-1. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag