Gå til sidens hovedinnhold

Murray hyllet av Ferguson og Connery

Skotten tar US Open med storm.

Tsjekkiske Tomás Berdych er ute av US Open etter semifinaletap i en vindfull kamp mot tredjeseedede Andy Murray lørdag kveld. Sistnevnte vant 5-7, 6-1, 6-2, 7-6 (9-7) og er i finalen.

Mye vind
Skotske Murray kom noe skjevt ut og måtte se seg slått i første sett. I et utfordrende vær med mye vind i Flushing Meadows-parken tok den britiske OL-mesteren likevel over initiativet i kampen. I de to neste settene var det klasseforskjell på Murray og Berdych.

Det solide spillet tsjekkeren viste i kvartfinalen mot verdensener Roger Federer, og i det innledende settet, var fullstendig borte. Samtidig klarte Murray seg med bemerkelsesverdig få upressede feil. Settsifrene i annet- og tredje sett ble 6-1 og 6-2 i britens favør.

I det fjerde settet våknet Berdych til liv igjen da han lå under 0-3. Den sjetteseedede tsjekkeren vant tre strake game og utlignet forspranget. Begge spillere holdt sine tre neste servegame og fjerdesettet gikk til tiebreak. Der kom Berdych best ut, ledet og tok de tre første poengene. Men Murray svarte da det gjaldt som mest og reddet en settball før han selv skaffet seg to matchballer. På den andre servet han godt nok til å sikre avansement til sin tredje store finale på to måneder.

- Det var tøft. Jeg hadde 3-0 og breakballer i det fjerde settet, men han fikk inn et par poeng med serve og volley. Jeg ble brutt i egen serve, men til slutt gikk det min vei.

- Alt kunne skjedde med de forholdene vi spilte med i dag, så det gjaldt å komme godt i gang, sa Murray til Eurosport.

Celebert besøk
På pressekonferansen etter kampen, ble Murray overrasket av to andre kjente skotter.

For Sir Alex Ferguson, Sir Sean Connery og Murrays mor kom uanmeldt inn på pressekonferansen, for å skryte av sin landsmann.

- Beklager at jeg avbryter, jeg ville bare si noe. Hvor er Alex? Jeg vet ikke hvor din mor er. Aah, der er hun, sa Connery til stor jubel fra salen.

- I dag erobret de (Skottland journ. anm.) verden, fortsatte skuespilleren.

- Veldig bra. Fantastisk! Nå må du fortsette intervjuet ditt. Ses etter kampen i morgen. Du vet at jeg ikke snakker med journalister, avsluttet Manchester United-manageren før han forlot pressekonferansen.

Andre seminfinalen utsatt
Mens Murray kom seg videre til finalen i til tider mye vind, ble den andre semifinalen stoppet.

Novak Djordjic fikk det tøft i åpningen mot David Ferrer. Førstnevnte forsøkte å overvinne motstanderen og vinden ved å gjentatte ganger jobbe seg mot nettet, men ble gang etter gang avslørt.

Sånn sett var det kanskje like så greit for serberen at kampen ble avbrutt mot slutten av det første settet.

På det tidspunktet ledet fjerdeseedete Ferrer 5-2 mot andreseedete Djokovic.

Det dårlige været har nå altså ført til at både herrenes semifinale og finale og kvinnenes finale er flyttet.

Semifinalen fortsettes klokken søndag klokken 17.00, mens herrefinalen spilles mandag 22.00.

Kvinnefinalen mellom Serena Williams og Victoria Azarenka spilles søndag klokken 22.30.(©NTB/Nettavisen)

Kommentarer til denne saken