Murray kan stoppe 74-årsrekken

Foto: AP/Scanpix

Fred Perry er fortsatt den forrige briten som vant en Grand Slam.

Storbritannia har lenge festet sin lit til at Andy Murray skal få slutt på Grand Slam-tørken, selv om skotten bare er 22 år gammel.

Søndag spiller han sin andre finale i Grand Slam-sammenheng, etter at han torsdag beseiret Marin Cilic (21) i semifinalen av Australian Open.

Roste Cilic
Murray tapte først sett 3-6, men tok deretter tre strake sett - 6-4, 6-4, 6-2.

- Han viste en utrolig innstilling! Han gjorde det så vanskelig for meg og kjempet helt til siste stund. Vi kommer til å spille mange herlige kamper i framtiden, sa Murray ifølge Reuters om sin motstander i et intervju på centrecourten etter kampslutt.

Søndag møter han enten Roger Federer eller Jo-Wilfried Tsonga i finalen, som blir Murrays første i Grand Slam siden han tapte for nettopp Federer i finalen i US Open i 2008.

Herlig ballveksling
Kampen mot Cilic varte i tre timer og ett minutt. Murray hadde ikke avgitt noen sett i årets Australian Open før Cilic torsdag vant det første. Skotten snudde kampen da han brøt kroatens serve med et utrolig vinnerslag.

Cilic traff nettkanten og ballen falt ned på Murrays side. Skotten klarte å hente den opp med en backhand-volley, før han måtte snu og løpe tilbake for å rekke en lobb. Murray rakk ikke bare å nå igjen ballen, men han svarte også med et praktfullt vinnerslag som fikk publikum opp av setene i ekstase.

- Jeg klarte så vidt å nå ballen. Jeg trener faktisk en god del på dette slaget på trening. Det var et veldig bra slag og etterpå klarte jeg å snu kampen, sier Murray.

Resten av kampen kontrollerte 22-åringen med sine gode returer og sitt stabile grunnlinjespill.

74 år siden Perry
Ingen briter har vunnet en Grand Slam siden Fred Perry herjet på 30-tallet.

Fra 1933 til 1936 vant Perry Wimbledon tre ganger, US Open tre ganger og French Open og Australian Open én gang.

Les også om kvinnenes semifinaler:
Hvilket comeback, Henin!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.